![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 8.05.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem początkujący w php i nie wiem czy dobrze rozpoznaje problem jeżeli źle go rozpoznałem to proszę o wyrozumiałość. Napisałem własnego CMS'a i dziś ulepszyłem go o dział administratorzy. Stworzyłem system zarządzania administratorami. Utworzyłem kliku administratorów i określiłem ich role. Gdy jestem zalogowany jako główny administrator i dodaję nowego administratora to automatycznie zostaje na niego przelogowany.W ten sam sposób dzieje się gdy edytuje jednego z administratorów automatycznie podczas zapisu zmian zostaje przelogowany. Z góry dziękuje za pomoc. Ten post edytował andrzej7322 8.05.2010, 12:57:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzieś masz błąd w kodzie, ale bez tego trudno będzie powiedzieć cokolwiek.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 8.05.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
To jet kod index.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten kod to akurat dużo nie mówi. Przechowujesz w sesji rolę użytkownika?
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2010 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
po co ci 2 sessions start ?
|
|
|
![]()
|
|
Nie role użytkownika przechowuję w bazie danych ale ograniczenia działają mi poprawnie.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Utworzyłem kliku administratorów i określiłem ich role To powinieneś przechowywać w sesji moim zdaniem. Cytat Gdy jestem zalogowany jako główny administrator i dodaję nowego administratora to automatycznie zostaje na niego przelogowany. O, ten fragment kodu pokaż, o niego mi chodziło wcześniej ![]() -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
To wygląda w tak jakby przy wprowadzeniu jakichkolwiek zmian w tabeli w bazie danych automatycznie przeładowywało mi sesje wczytują dane z edytowanego lub dodawanego rekordu.
po co ci 2 sessions start ? To chyba nie robi jakiegoś problemu. Ten drugi session_start znalazł się tam ponieważ modyfikowałem wielokrotnie ten kod próbowałem różnych opcji i to jest taka pozostałość. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 15 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz duza niekonsekwencje w zmiennych.
Nie rob dwa razy session_start bo to nic nie daje. Chyba, ze ja gdzies wczesniej zamykasz. Staraj sie utrzymac w jednej zmiennej nazwe uzytkownika zalogowanego, w innej np uprawnienia. Ja to zrobilem jeszcze tak, ze w jednej zmiennej wprowadzam uprawnienia w stylu 0100101001011111 i odpowiednie warunki pozwalaja w odpowiednich miejscach na rozne akcje. : Np mimo, ze nadaje komus uprawnienia to mozna zadecydowac czy moze modyfikowac nie swoje teksty, czy moze wogole edytowac teksty, czy moze zagladac do szpiega, itd ... Moim zdaniem podczas edycji do zmiennej sesji przepisujesz gdzies uzytkownika i wten sposob przelogowujesz sie na niego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 00:08 |