![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie
Mam pewien problem. Otóż mam coś takiego
Mam pewną klasę "A" która jest bazową klasą po której dziedziczą inne. Sęk w tym że dając jakąś metodę jako "protected" w klasie dziedziczonej jest ona normalnie dostępna w klasie dziedziczącej. Jeżeli natomiast konstruktor dam w klasie dziedziczonej dam jako protected no to niestety już instancji klasy "B" nie uda mi się stworzyć bo dostaję:
choć sądziłem że powinno to być ok. Dopiero gdy zastosuję w klasie "B" jawne wywołanie publicznego konstruktora to jest ok
Sęk w tym że niektóre klasy dziedziczące będą singletonami i chcę żeby miały tylko jedną instancję dlatego chciałbym w nich dać konstruktor protected
no ale niestety jak widac nie mogę tego zastosować choć sądziłem że powinno być ok. Będ wdzięczny za poradę Dodam jeszcze że w manualu jest wypowiedź jakiegoś usera http://www.php.net/manual/en/language.oop5.decon.php#79986 który podaje coś takeigo
czyli tak jak ja chciałem to osiągnąć i według niego to niby działa. No to jak tam nikt mi nic nie pomoże ? Ten post edytował jajcarzd1 6.05.2010, 14:52:37 -------------------- My mind is glowing ...
Jeśli pomogłem push the button :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:54 |