![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam takie niejasny problem, a mianowicie: Robię poprawkę do strony, chciałem aby w <input ... type="text"...> dało radę wpisać wyłącznie liczby z pewnego przedziału liczb, od 1920 do 2000 inne by ignorowało. Oraz druga część: Aby po wpisaniu błędnego loginu podczas logowania, złe pola podświetlało(login lub hasło). -------------------- Porady dla konsumenta
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Robię poprawkę do strony, chciałem aby w <input ... type="text"...> dało radę wpisać wyłącznie liczby z pewnego przedziału liczb, od 1920 do 2000 inne by ignorowało. Tylko za pomocą walidacji z użyciem Javascript. Cytat Aby po wpisaniu błędnego loginu podczas logowania, złe pola podświetlało(login lub hasło). Uzycie Javascript bądź PHP. Musisz nadać odpowiednią klasę i ją ostylować. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko za pomocą walidacji z użyciem Javascript. Uzycie Javascript bądź PHP. Musisz nadać odpowiednią klasę i ją ostylować. super, tylko tyle to i ja wiedziałem. Chciałem wiedzieć jak to powinno wyglądać, bo nie mam zielonego pojęcia jak rozpocząć. -------------------- Porady dla konsumenta
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do drugiego pytania można użyć AJAX, biblioteka jQuery była by tutaj idealna. Pierwsze oczywiście też można zrobić AJAXem, ale JavaScript będzie chyba wydajniejszy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam takie niejasny problem, a mianowicie: Robię poprawkę do strony, chciałem aby w <input ... type="text"...> dało radę wpisać wyłącznie liczby z pewnego przedziału liczb, od 1920 do 2000 inne by ignorowało. onchange="bleble(this);" kod JS: Kod function bleble(obj) { var val = obj.value; var val = parseInt(val,10); if (val <1920 || val > 2000) { obj.value=""; // czyscimy pole } } cos takiego, pisane bez testow i na szybko, ale ew bledy sobie mysle poprawisz Oraz druga część: Aby po wpisaniu błędnego loginu podczas logowania, złe pola podświetlało(login lub hasło). co to znaczy złe? złe znaki/długość, czy AJAX i weryfikacja hasła przed faktycznym logowaniem? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:10 |