![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
zacząłem się bawić php, chciałbym stworzyć formularz który będzie wysyłał maile na moje lokalne konto pocztowe Kod <form action="/var/www/page/przetworz.php" method=post> to jest pierwszy mój pliczek <form action="/var/www/page/przetworz.php" method=post> <font color = white> <center> email <input type=text name=email><br><br> <textarea id="zawartosc" name="tresc" rows="15" cols="100"></textarea><br> </br> <input type=submit value="Wyślij"> <input type=reset><br> to jest mój drógi plik <?php //tworzenie krotkich nazw zmiennych $email= $_POST['email']; $tresc= $_POST['tresc']; // zdefiniowanie danych statycznych $adresdo = "witek@localhost"; $temat = "Wiadomość ze strony www"; $zawartosc ="Adres pocztowy: " .$email."\n" "Wiadomość pocztowa: " .$tresc. "\n"; // wywołanie funkcji mail() wysyłajacej wiadomość pocztową mail($adresdo, $temat, $zawartosc, $adresod); ?> <html> <head> <title>moja www:D</title> </head> <body> <font color=white> <h1>Wiadomość wysłana</h1> </body> [/code] jak klikne wyślij na formularzu dostaje komunikat Kod Not Found The requested URL /var/www/page/przetworz.php was not found on this server. Apache/2.2.9 (Debian) PHP/5.2.6-1+lenny8 with Suhosin-Patch mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8g Server at serwer Port 80 pik 4.html i przetworz.php probowałem juz wpisywać Kod <form action="przetworz.php" method=post> efekt taki sam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:15 |