![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem skrypt sondy z zabezpieczeniem na IP (zapisywanie w bazie) i cookies. Wgrałem na serwer i zauważyłem że teraz działa tylko na cookies :/
Nie wiem co się stało. Przeanalizowałem kod i chyba wszystko jest ok ale jednak nie działa zabezpieczenie na IP - tzn. wpisuje je do bazy ale potem nie bierze pod uwagę gdy głosujemy ponownie. Nie wiem czy wklejać kod bo jest trochę skomplikowany i niezbyt czytelny przez to ale mam coś na zasadzie. Ale to coś na zasadzie:
Nie wiem co jest przyczyną że IP nie działa. Może wyciąganie IP jest złe? Możliwe. Mam coś takiego:
Pomocy! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie pochwaliles sie jak pobierasz to ip..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IP pobiera raczej dobrze, przynajmniej moje.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widzę, że chcesz pobrać numery IP które brały udział w konkretnej sondzie i w taki sposób sprawdzać czy numer IP już głosował ale Twój kod pobiera tylko jeden wynik z bazy, jeżeli chcesz wszystkie numery pobrać to musisz w pętli pobrać wyniki i zapisać je np. do tablicy i potem sprawdzać funkcja in_array() czy w tablicy jest już taki numer IP, aczkolwiek pobieranie wszystkich numerów IP jest trochę bez sensu, lepiej sprawdzić czy w bazie jest rekord z danym IP dla danej sondy czyli:
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki tehaha.
Własnie wpadłem na pomysł żeby dopisać AND ip='$ipp' ale miałem problem z późniejszym sprawdzeniem ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 14:21 |