Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [inne][ZendFramework], Instalacja na nazwa.pl
cezarszl
post 5.05.2010, 00:24:38
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Dostałem serwer od kuzyna na nazwa.pl. Jego adres to cesar.delphi.nazwa.pl. To jest chyba subdomena do której mam dostep FTP oraz zainstalowany PHP i MySql. Chciałem opublikować coś zrobionego na Zendzie, lecz całkowicie gubię się w temacie ustawiania pliku .htacces. Wgrywam pliki całej aplikacji do głównego katalogu (podejrzewam, że to public_html, bo wyżej nie moge), kopiuje z/usr/.../ZendFramework/library/ katalog Zend do libraries na ftp i co mam dalej zrobić. Istnieje możliwość przekierowania na katalog public tak jak to mam na localhoscie i czy mam poczynić dodatkowe zmiany w konfiguracji Zenda?

Z góry dzięki za pomoc.

--------------------
ja być noob
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
zend
post 7.05.2010, 07:14:52
Post #2

-----

1. ini_set('display_errors','1');
  2. //w index.php
+Quote Post
cezarszl
post 9.05.2010, 19:48:37
Post #3

-----

Na początku chciałem przeprosić moderatorów za crossposting exclamation.gif! Dziwny jestem czasem...

Dzięki zend za odpowiedz, naprowdziała mnie ona na zmiane ustawień w application.ini

1. [production]
  2. phpSettings.display_startup_errors = 1
  3. phpSettings.display_errors = 1

To oczywiście tylko kolejny dowód na to, że jestem noobkiem smile.gif Błedem było to, że brakowało mi kliku katalogu bibliotek, najwyraźniejk przy kopiowaniu ich na ftp coś poszło nie tak tongue.gif Zuplodowałem brakujące katalogi oraz pliki. Tylko teraz już problem chyba leży po stronie serwera, bowiem wyświetla mi błąd:

1. Internal Server Error
  2.  
  3. The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
  4.  
  5. Please contact the server administrator, webmaster@delphi.nazwa.pl and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
  6.  
  7. More information about this error may be available in the server error log.
  8.  
  9. Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Admistratorem serwera jest mój kuzyn, także mam go o coś poprosić czy ja jestem w stanie coś zrobić?

Pozdrawiam, Cezar.

Ten post edytował cezarszl 9.05.2010, 19:49:11

--------------------
ja być noob
+Quote Post
mortus
post 9.05.2010, 22:45:12
Post #4

-----

Z tego co kiedyś wyczytałem, to na nazwa.pl i na home.pl występują podobne problemy z Zend Framework, a zatem:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=14...=Zend++nazwa.pl
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=105656
http://zend-framework.pl/forum/viewtopic.php?pid=5075
W szczególności zainteresuj się tym ostatnim odnośnikiem, bo kolega z polskiego forum Zend Framework miał "identyczny" problem.
+Quote Post
cezarszl
post 9.05.2010, 23:48:54
Post #5

-----

Dzięki smile.gif W katalogu public w pliku .htaccess dodałem linijke RewriteBase /public. Teraz kiedy wpisze domena.nazwa.pl/nazwa_controllera to działa, lecz jak przekierować, żeby po wpisaniu samego adresu nie wyświetlało mi błędu [403] Forbidden : Dostęp zabroniony. Czegoś brakuje w .htaccess katalogu głównego?

1. RewriteBase /public
  2. RewriteEngine On
  3. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR]
  4. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR]
  5. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
  6. RewriteRule ^.*$ - [NC,L]
  7. RewriteRule ^.*$ index.php [NC,L]

Ten post edytował cezarszl 9.05.2010, 23:49:38

--------------------
ja być noob
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:40