![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
problem jest ze zmienną glob(). Kiedy wpisuję tam na stałe pewną ścieżkę to wszystko jest ok, i otrzymuję tablicę z plikami. Natomiast jak chcę uruchamiać funkcję glob() ze zmienną o tej samej wartości - w przykładzie $sciezka to otrzymuje pusta tablice. Pytanie numer: 1) dlaczego tak, się dzieje 2) jak to rozwiązać Nie potrzebuję rad że mogę pobrać listę plików z katalogu za pomocą innych funkcji. Mnie interesuje ten konkretnie przypadek dlaczego tak się dzieje. Chce zrozumieć problem, a nie szukać sposób jego ominięcia. Taki kod działa: $lista = glob('./pliki/*.txt'); foreach ($lista as $plik) { echo $plik .'<br>'; } Taki kod nie działa: $sciezka='./pliki/*.txt' $lista = glob($sciezka); foreach ($lista as $plik) { echo $plik .'<br>'; } Pozdrawiam R |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
brakuje srednika po $sciezka='./pliki/*.txt' to ci nie dziala.
I uzywaj bbcode -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 10:10 |