![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Otóż chce się podszkolic w (x)html, css , więc jeśli chciałbyś abym ci zakodował szablon to pisz (3657359:gg, przewaznie niewidoczny). Staram się pisać bez błędów, strona po zakodowaniu odrazu leci pod walidator , jeśli jakies błędy są to je odrazu poprawiam. Staram się to robić jak najlepiej potrafie. Pozdrawiam! ps. Staram sie pisac pod rozdzielczosci 1024 w zwyż oraz pod Firefox/Opere/Chrome/IE 8. Ten post edytował gigzorr 4.05.2010, 10:46:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
A masz coś, jakiś gotowy, wdrożony layout, któym mógłbyś się pochwalić?
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A masz coś, jakiś gotowy, wdrożony layout, któym mógłbyś się pochwalić? Niestety nie mam , ale staram/postaram się pisać bez błędów , lub je później wyeliminować. Dotychczas kodowałem laye dla siebie(czyli jakieś malutkie..), ale chce zakodować pare , i zobaczyc jak mi to wyjdzie. Jest to za darmo więc nikt na niczym nie straci ![]() Jedyne co moge obiecac , ze niedlugo bedzie portfolio , ale sa problemy bo ja na grafice sie nie znam ;p Ten post edytował gigzorr 4.05.2010, 10:50:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy potrafisz kodować pod CMS Joomla! ? Jeśli tak i zrobił byś to poprawnie, to pewnie kilka zleceń by się znalazło. Warunek, to dobrze, tanio i szybko.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat Warunek, to dobrze, tanio i szybko. Warunek pierwszy i drugi wykluczają się wzajemnie. Hint: czemu usługi dobrych grafików/programistów kosztują często po 150-200 PLN za godzinę? -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Warunek pierwszy i drugi wykluczają się wzajemnie. Hint: czemu usługi dobrych grafików/programistów kosztują często po 150-200 PLN za godzinę? Dobrze i tanio, według mnie nie oznacza to 10zł za godzinę. Zapłata jest zawsze adekwatna dla włożonej pracy i jej jakości. Co z tego że ładnie wygląda skoro wolno działa? To, że ktoś kasuje po >150zł za godzinę wcale nie znaczy, że jest dobrym programistą/grafikiem ![]() Ten post edytował Danielcom 5.05.2010, 23:03:39 |
|
|
![]()
|
|
Cytat To, że ktoś kasuje po >150zł za godzinę wcale nie znaczy, że jest dobrym programistą/grafikiem Nie, ale dobrzy programiści/graficy się cenią, bo znają swoją wartosć. Cytat Zapłata jest zawsze adekwatna dla włożonej pracy i jej jakości. Dokładnie, i dlatego dobra usługa musi kosztować, bo ktoś, by być dobrym, musiał na to poświęcić mnóstwo czasu na naukę i praktykę (pomijam aspekt talentu, bo to jest niejako punkt wyjściowy), do tego dochodzą koszty sprzętu i oprogramowania, które ponoszą. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: bdg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szybko i tanio to mit. Ostatnio się przejechałem na takim patencie, że z braku czasu zleciłem komuś pocięcie szablonu i wdrożenie ModX. Dzieło faktycznie zostało zrobione w terminie, ale kod wołał o pomstę do nieba. Grafika pocięta na wielkie fragmenty. Zamiast 1px gradientów, całe boxy powycinane jako jpg. Sądzę, że programiści powinni być trochę pedantyczni jeżeli chodzi o wygląd kodu, a to co zobaczyłem prawie mnie załamało. ModX to piękna rzecz pozwalająca wykonywać dedykowane CMSy z przyjemnością równą jazdy Mercedesem, a w przypadku w/w realizacji WDROŻENIE znaczyło tyle co wklejenie kodu szablonu strony to ModX i podpięcie linków na sztywno do artykułów utworzony w systemi. Rzecz jasna, żadne nowo dodane artykuły nie były widoczne na stronie. Ale strona działała. I wyglądała 'prawie' jak z szablonu. W końcu zrobiłem wszystko od nowa.
Ogólnie to chcę tylko powiedzieć, że od tego czasu inaczej patrzę na programistów podających ponadprzeciętnie wysokie stawki za swoją pracę i karćmy wszystkich tych, dla których warunkiem współpracy jest "szybko i tanio", a potem "zmień to", "zmień tamto", "a jak to ma być?". Żeby nie było offtopic to ~gigzorr odezwij się do mnie na priv bo mam szablon do pocięcia gdybyś był zainteresowany. Termin nie ciśnie więc można spróbować. |
|
|
![]()
|
|
Napisałem "szybko i tanio", ale wcale nie miałem na myśli, żeby zlecenie wykonać w jeden dzień. Zdarzało się, ze ciecie grafiki i złożenie tego do zwykłego XHTML/CSS trwało ... dwa miesiące. Moim zdaniem dwa tygodnie na pocięcie i zakodowanie szablonu powinno wystarczyć.
Natomiast co do ceny, to trzeba pamiętać o czymś takim jak umiar. Jakiś czas temu z ciekawości wysyłałem po firmach zapytania o cenę wykonania strony internetowej dla firmy(każde zapytanie wyglądało identycznie). Za te projekty które dostałem (przyznam, ze jeden za 7 mi się spodobał), firmy kazały sobie płacić nawet po 15.000zł (firma z Torunia, zwykła strona bez bajerów nawet flasha nie było, co przy tej cenie trochę dla mnie jest zaskoczeniem). Morał z tego taki, że jak się jakiś głupi trafi to zapłaci tyle ile z niego wydoją. A tak z czystej ciekawości ile bierzecie za godzinę pracy, albo jak wyceniacie projekty. Bo jak dla mnie jest to czasami skomplikowane. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Panowie, proszę się przenieść na PW, lub założyć własny temat.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 14:10 |