![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam ciąg w pliku plik.txt Cytat INSERT INTO country VALUES ('GN','GUINEA','Guinea','ert','324'); INSERT INTO country VALUES ('GW','GUINEA-BISSAU','Guinea-Bissau','dcv','624'); INSERT INTO country VALUES ('GY','GUYANA','Guyana','GUY','328'); i teraz mam w oddzielnym pliku tłumaczenia każde w osobnej linii. Teraz chciałbym zrobić takie coś: Biorę przykładowo ten ciąg: Cytat INSERT INTO country VALUES ('GY','GUYANA','Guyana','GUY','328'); Usuwam końcówkę i zostaje: Cytat INSERT INTO country VALUES ('GY','GUYANA','Guyana',' Teraz doklejam z tego drugiego pliku fragment tłumaczenia: Cytat INSERT INTO country VALUES ('GY','GUYANA','Guyana','tlumaczenie I wszystko zamykam na koniec: Cytat INSERT INTO country VALUES ('GY','GUYANA','Guyana','tlumaczenie'); OK fajnie to wygląda w teorii ale jak się za to zabrać ? Jakich funkcji użyć ? Czy ktoś może mi napisać jakich po koleji funkcji mam użyć aby to zrobić ? Chciałem użyć str_replace ale stwierdziłem ,że to bez sensu. Jak uda mi się to zrobić udostępnię cały skrypt (w polskiej wersji) do prostej obsługi popularnych ikon http://www.famfamfam.com/lab/icons/flags/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak zawsze są 3 znaki.
Ale jak teraz pobrać tłumaczenia i je wkleić ? To znaczy jest plik plik.txt Cytat INSERT INTO country VALUES ('GN','GUINEA','Guinea','ert','324'); INSERT INTO country VALUES ('GW','GUINEA-BISSAU','Guinea-Bissau','dcv','624'); INSERT INTO country VALUES ('GY','GUYANA','Guyana','GUY','328'); i plik tlumaczenie.txt Cytat Jeden tekst drugi tekst kolejny I w tych 2 plikach linie sobie odpowiadają czyli dla INSERT INTO country VALUES ('GY','GUYANA','Guyana','GUY','328'); było by kolejny Jak to pobrać zeby to się wkleiło elegancko ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 15:27 |