![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 2 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Składam sobie layout i trafiłem na problem którego nie mogę w żaden sposób przejść. Do rzeczy: ![]() Obrazek pod tekstem nie chcę się rozciągać. Jest on zwykłym kwadratem 15x15 Kod html: Cytat <div id="d3"> <div id="d2"> <div> <center> jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br /> </center> </div> <div id="d4"> <div width="982px" align="center"><br /> Copyright xxx.pl All rights reserved</div> </div> </div> </div> Kod CSS: Cytat #d2 { width: 100%; height: 333px; background: url(../images/laypo1_21.jpg) repeat-x; } #d3 { width: 100%; background: url(../images/laypo1_29.jpg); background-repeat: repeat-y; } #d4 { width: 100%; background: url(../images/laypo1_30.jpg) repeat-x; } Chce aby na początku treści był gradient o stałej wysokości a pod nim już rozciągliwy obrazek. Problemem jest to że szerokość (width) musi dostosować się do przeglądarki i height do tekstu i chyba dlatego tego obrazka nie wyświetla (ścieżka jest na 100% prawidłowa). Próbowałem z obrazkiem który ma jakaś tam szerokość to działało. Na pewno wiecie o co mi chodzi, albo dam przykład jak ma to wyglądać. http://iv.pl/images/11338429225157530150.png |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 2 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 16:26 |