![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam pewien problem i nie potrafię go rozwiązać przy pomocy kursów MYSQL - próbowałem JOIN, etc. mam dwie tabele: apteki i leki w tabeli leki jest ID_Apteki, w tabeli apteki także - na razie udało mi się zrobić tak, że skrypt wyświetla przy leku ID_Apteki, a chciałbym, żeby wyświetlane były całe dane, z tabeli apteki: $query = "SELECT * FROM Leki WHERE ID_Repa=$rep ORDER BY Nazwa"; $result=mysql_query($query); $i=0; for ($i=0; $i < mysql_num_rows($result); $i++) { $row=mysql_fetch_array($result); if ($row["ID_Apteki"]<>Null){ echo $row["ID_Apteki"]."<BR>"; ---------- tutaj mają wyświetlać się dane apteki z drugiej tabeli } else { echo $row["Nazwa"]." ".$row["Firma"]."<a href="">dodaj do leku aptekę</A><BR>"; } Będę wdzięczny za pomoc, Tomek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, właśnie dokladnie tak robiłem, ale cos muszę robić nie tak, bo w wynikach zamiast np:
lek1 dodaj aptekę 1 2 lek 2 dodaj aptekę 1 2 wyskakuje mi lek1 dodaj apteke lek2 dodaj apteke |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
~athei, proszę dodać BBCode.
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
juz chyba wiem w czym jest problem - zmienna ID_Apteki w tabeli Apteki może mieć wartość null, wtedy wyniki wyskakują bez linku - tak więc nie wiem jak zrobić, żeby wyprowadzić wartości null...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
~TomekJ zostałeś poproszony o bbcode, nie zastosowałeś się temat zamykam, jeśli chcesz aby był otworzony wyślij PW z propozycją odpowiedniego bbcode do któregoś z moderatorów.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:15 |