![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zainteresowałem się dziś użyciem klas w skryptach. Do dziś dzień pisałem wszystko jak leciało, a na sam widok klasy słabo mi się robiło. Po kliku artykułach mi się spodobało
![]() Wracając do tematu: napisałem klasę obsługującą bazę danych. Wygląda to tak:
Funkcja do_tablicy() zapisuje wiersz z bazy do tablicy. Problem polega na tym, że gdy chcę podejrzeć tan wynik, funkcja zwraca Array
Co zmienić, aby można było wyświetlać wybrany wiersz wyniku? Z góry dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 32 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Skoro twoje przykładowe zapytanie to
, to tą wartość pobierasz: -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dziękuję pięknie, teraz działa.
Czyli w tej funkcji będzie tak, że każdy wiersz w bazy trafi do oddzielnego wiersza w tablicy, a w nim dopiero będzie wiersz z polem z bazy? Np. $y[wiersz w tablicy][pole z bazy] ![]() Ten post edytował bartek12421 1.05.2010, 20:34:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 32 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Tak, zawsze tak jest w kontaktach PHP - MySQL.
Jeśli pobierasz np. wszystkie a nie chcesz ich wszystkich wypisywać, możesz użyć pętli foreach:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 09:52 |