![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 16.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy możecie polecić jakiś mały, bezpieczny i nieskomplikowany system CMS.
Powstać miała by na nim strona Straży Pożarnej. Jedyne czego potrzebujemy do szczęścia to Newsy, Artykuły, Galeria. Fajnie było by gdyby Artykuły i Galeria miała możliwość komentowania. Praktycznie CMS może być bez grafiki. Szablon jestem w stanie zrobić sam. Możecie coś polecić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2010 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Joomle polecam bo:
- ma duzo modulow do galerii itp. - jest w miare latwa w zarzadzaniu i sa polskie wersje jezykowe - dziala na wiekszosci konfiguracji php+mysql - latwo zrobic do niej wlasny layout |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Joomli nie polecam bo:
- zamula - te wszystkie pluginy/dodatki (wiem, że akurat tu nie będą w użyciu, ale na przyszłośc) -> większość dziurawa jak ser - NIEINTUICYJNA I tak bezpośrednio do Nicram (kurde, gdzieś już widziałem Twój nick.. Dębica?) --- widziałem CMSy (nie wgłębiałem się jakie, czy darmowe, czy używane gdzieś poza 1 stronką itd) milion razy prostsze do użycia i na pewno prostsze do tworzenia szablonu.. Napisane tak, że tworzysz, a nie szukasz co i jak, a potem tworzysz, nie wychodzi, przeklinasz, i w końcu masz (na drugi raz będziesz wiedział niby, ale ty chcesz mieć jeden szablon) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wordpressa polecam jest w stu procent najlepszy moim zdaniem z darmowych łatwy w instalacji i przede wszystkim jest łatwy w obsłudze pozdrawiam .
Ten post edytował krzysztof_kf 1.05.2010, 23:06:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 16.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Joomla odpada, mnie tylko poproszono o instalację i wybranie czegoś odpowiedniego.
Joomla to kombajn, w zarządzaniu jestem pewny że osoba która nie ma pojęcia o stronach www, nie poradzi sobie z zarządzaniem. A taką osobą jest "Naczelnik", który od czasu do czasu chce łatwo i szybko napisać news a częściej artykuł. Prosto i szybko dodać fotkę do galerii. Nie martwić się o wymagania serwera, które to joomla -nie małe- posiada. Wordpress, posiada jakieś dodatki typu Artykuły, Galeria? Ten post edytował teleimpact@ 2.05.2010, 00:10:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Joomla odpada, mnie tylko poproszono o instalację i wybranie czegoś odpowiedniego. Joomla to kombajn, w zarządzaniu jestem pewny że osoba która nie ma pojęcia o stronach www, nie poradzi sobie z zarządzaniem. A taką osobą jest "Naczelnik", który od czasu do czasu chce łatwo i szybko napisać news a częściej artykuł. Prosto i szybko dodać fotkę do galerii. Nie martwić się o wymagania serwera, które to joomla -nie małe- posiada. Wordpress, posiada jakieś dodatki typu Artykuły, Galeria? Posiada i to dużo więcej opcji ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:16 |