![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewien problem z którym nie mogę sobie poradzić. Mamy tabelę transakcji i w niej są zapisywane wszystkie transakcje. I założmy, że gościa okradł ktoś, a to nie jest ostatnia transakcja. Chciałem to rozwiązać tak, że wybieram po checkBox ID transakcji, które mają być anulowane. I tu pojawia się problem integralności informacji. Jeżeli anuluję przedostatnią transakcję i oznaczę, że została anulowana to i tak ta wyżej będzie miała 'nieaktualne' dane. Da się temu zapobiec? Nie mam aktualnie na to żadnego rozwiązania, liczę, że Wy mi pomożecie. Pozdrawiam, Largo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co rozumiesz pod pojęciem "nieaktualne dane"? Przecież zmieniasz tylko i wyłącznie po ID, unikalnym identyfikatorze.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak masz dane zapisane w każdy rekordzie dotyczące kwoty nadawcy i odbiorcy? Jeżeli anuluję przedostatnią to obu userom odejmie i doda kasę. Następna transakcje będą niezgodne z informacjami poniżej, bo skoro anulował to jednemu powinno dodać, a innemu odjąć. Chodzi mi o to właśnie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:24 |