![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyskakuje mi taki komunikat:
Warning: session_start() [function.session-start]: open(/root/tmp/sess_q9v69bnf69q3sv0dok0j8j2sg1, O_RDWR) failed: Brak dostÄ�u (13) in /opt/lampp/htdocs/saper/index.php on line 2 Warning: Unknown: open(/root/tmp/sess_q9v69bnf69q3sv0dok0j8j2sg1, O_RDWR) failed: Brak dostÄ�u (13) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0 Ma ktoś jakiś pomysł? Pracuję na XAMPP 1.7.3a -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 4 Dołączył: 28.09.2009 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Blad mowi o problemach z chmod'em? Moze tak poprawic sciezke? IMO ladowanie do root to zly pomysl
![]() -------------------- WebKrytyk - zobacz jak marnują się Twoje pieniądze w internecie!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze ja ścieżki nie zmieniałem...
A po drugie teraz dla testów w php.ini zmieniłem: session.cookie_path = / na session.cookie_path = /home/qba-mandriva/smieci/tmp I komunikat się nie zmienił (nie jestem pewien czy to dobra opcja) -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tym postem witam się z wszystkimi użytkownikami forum 'php.pl'
![]() Projektuję sobie mały portal i także mam problem z sesją, mianowicie otrzymuję błąd: Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\XAMPP\xampp\htdocs\form\login.php:9) in C:\XAMPP\xampp\htdocs\form\login.php on line 10 Wiem, że nie powinno być przed funkcją session_start() nic co wyświetla informacje na stronie, problem w tym, że przed wywołaniem tej funkcji w skrypcie mam tylko: Może o czymś nie wiem, może coś trzeba zmienić w konfiguracji serwera? Swoją drogą z funkcją header miałem ten sam problem. Proszę o pomoc ![]() Także korzystam z XAMPPa ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Wiem, że nie powinno być przed funkcją session_start() nic co wyświetla informacje na stronie, problem w tym, że przed wywołaniem tej funkcji w skrypcie mam tylko: NIC oznacza NIC nawet te Twoje TYLKO. Te TYLKO też leci do przeglądarki, tego TYLKO też ma nie być.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mhm, zmieniłem skrypt, który zaczyna się od:
I nadal występuje to ostrzeżenie tylko oczywiście linie się zmieniły: Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\XAMPP\xampp\htdocs\form\login.php:1) in C:\XAMPP\xampp\htdocs\form\login.php on line 2 Zastosowałem się także do: http://phpedia.pl/wiki/Cannot_add_header_i...rs_already_sent Ale w niczym nie pomogło ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
co masz w linii 2 pliku login.php? Pokaza pierwsze 10 linii
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ok, to był jednak mój błąd, bo wg tego poradnika miałem zapisać w latinie plik.
A ja sprawdziłem tylko czy nie ma dodatkowego kodu w notatniku i zadowolony stwierdziłem, że jest ok. Zapisałem plik przez notatnik i jest OK. Dziękuję za poświęcony mi czas i cierpliwość ![]() Ten post edytował Xerxos 4.05.2010, 17:46:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 15:06 |