![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam wykupione łącze, które zarazem ma 20Mb/s w świat (symetryk) oraz 1Gb/s do łącz określonych operatorów. Chciałbym postawić stronę z plikami - obrazy linuksów itp., lecz mieliby dostęp do niej tylko użytkownicy wybranych operatorów. Dlatego też zwracam się z pytaniem, czy zna ktoś sposób ograniczenie dostępu do strony w taki sposób. Wiem, że można ustawić dozwolone zakresy IP w htacces, lecz jest to trochę trudne, ponieważ nie znam zakresu tych operatorów. Pozdrawiam i liczę, że napisałem w dobrym dziale oraz jasno o co mi chodzi ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz ograniczyć dostęp dla użytkowników wybranych operatorów nigdzie nie podając danych tych operatorów?
-------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
bez puli IP nic nie zrobisz. a co do samego problemu, ustawiasz odpowiedni szejping ruchu (np na Linuxie) dopuszczasz odpowiednie pule adresowe i tyle.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 4 Dołączył: 28.09.2009 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tam odrazu zakresy banowac
![]() ![]() ![]() -------------------- WebKrytyk - zobacz jak marnują się Twoje pieniądze w internecie!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tam odrazu zakresy banowac ![]() ![]() ![]() I o to chodziło ![]() Problem rozwiązany ![]() P.s znalazłem też wyszukiwarkę zakresów IP operatorów na podstawie AS -http://www.predkosci.pl/prefiksy,AS15857 - czy ktoś to używał - bo na stronie RIPE nie znalazłem niczego co by miało taką funkcjonalność ![]() Ten post edytował mp3-10 1.05.2010, 06:30:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:20 |