Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Apache] Ograniczenie dostępu do strony
mp3-10

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!

Mam wykupione łącze, które zarazem ma 20Mb/s w świat (symetryk) oraz 1Gb/s do łącz określonych operatorów. Chciałbym postawić stronę z plikami - obrazy linuksów itp., lecz mieliby dostęp do niej tylko użytkownicy wybranych operatorów. Dlatego też zwracam się z pytaniem, czy zna ktoś sposób ograniczenie dostępu do strony w taki sposób. Wiem, że można ustawić dozwolone zakresy IP w htacces, lecz jest to trochę trudne, ponieważ nie znam zakresu tych operatorów.

Pozdrawiam i liczę, że napisałem w dobrym dziale oraz jasno o co mi chodzi smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
evolucja

-----

Chcesz ograniczyć dostęp dla użytkowników wybranych operatorów nigdzie nie podając danych tych operatorów?

--------------------
zmoderowano - waga i rozmiar
+Quote Post
piotrooo89

Newsman

Grupa: Moderatorzy

bez puli IP nic nie zrobisz. a co do samego problemu, ustawiasz odpowiedni szejping ruchu (np na Linuxie) dopuszczasz odpowiednie pule adresowe i tyle.

--------------------
+Quote Post
CapaciousCore

-----

A tam odrazu zakresy banowac biggrin.gif Po to wlasnie wynaleziono nazwy hostow/domeny? biggrin.gif Banowanie przy pomocy .htaccess patrz przyklad dotyczacy banowania neostrady tongue.gif Proste i skuteczne.

--------------------
WebKrytyk - zobacz jak marnują się Twoje pieniądze w internecie!
+Quote Post
mp3-10

-----

Cytat(CapaciousCore @ 30.04.2010, 22:26:24 ) *
A tam odrazu zakresy banowac biggrin.gif Po to wlasnie wynaleziono nazwy hostow/domeny? biggrin.gif Banowanie przy pomocy .htaccess patrz przyklad dotyczacy banowania neostrady tongue.gif Proste i skuteczne.

I o to chodziło smile.gif Myślałem, że w .htaccess można podawać tylko zakresy IP .

Problem rozwiązany smile.gif

P.s znalazłem też wyszukiwarkę zakresów IP operatorów na podstawie AS -http://www.predkosci.pl/prefiksy,AS15857 - czy ktoś to używał - bo na stronie RIPE nie znalazłem niczego co by miało taką funkcjonalność smile.gif

Ten post edytował mp3-10 1.05.2010, 06:30:18
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:20