![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2010 Skąd: Dessau Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pliku .htaccess mam takie formuły:
Options FollowSymLinks RewriteEngine On AuthType Basic AuthName "Hasło" AuthUserFile /tajne/.htpasswd <Limit GET> Require valid-user </Limit> po sprwadzeniu czy działają, pojawia się taki błąd: Internal Server Error Błąd może pojawić się w przypadku użycia niedozwolonych opcji w pliku .htaccess Dozwolone są opcje z grup: AuthConfig FileInfo Limit Indexes Przykładowe zmienne, najczęściej wywołujące błąd: "Options" Więcej informacji tutaj ugu.pl Pomocy! Dodam, że prze dwie minuty skrypt działał... ![]() -------------------- Przypomnij o "+", jeśli mi pomogłeś a nie zapunktowałem :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwisz się to przecież darmowy hosting jak byś miał jakiś płatny to ten skrypt na pewno ci zadziała najlepiej w ej sprawie skontaktuj się z administratorem .
Ten post edytował krzysztof_kf 30.04.2010, 12:49:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2010 Skąd: Dessau Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale ten skrypt działał tyle, że przez dwie minuty:/ do admina już napisałem, tylko czy odpisze.. a pisało, że mają obsługę moda:/
-------------------- Przypomnij o "+", jeśli mi pomogłeś a nie zapunktowałem :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzałem dla pewności na localhost i jest ok o co ma wyświetlać wyświetla
![]() |
|
|
![]()
|
|
Administrator ugu ma włączone modrewrite, to co mam źle?
|
|
|
![]()
|
|
No to już nie mam pojęcia ;/
Ten post edytował krzysztof_kf 30.04.2010, 20:10:27 |
|
|
![]()
|
|
autoryzacja zaczęła mi się pojawiać... więc mam pytanie, o co chodzi z tą bezwzględną ścieżką do pliku htpasswd? bo kompletnie nie wiem jak ją podać:/
|
|
|
![]()
|
|
Na takiej zasadzie
Kod AuthUserFile /home/users/nowy/public_html/.htpasswd
|
|
|
![]()
|
|
Mam problem.. Po podaniu hasła znowu jest pytanie o hasło:/ o co chodzi?
|
|
|
![]()
|
|
Pokaż zawartość plików .
|
|
|
![]()
|
|
Już wiem o co chodzi:) w pliku .htpasswd miałem hasło w postaci niezaszyfrowanej. Nie wiem czy zakładać nowy temat, bo mam takie pytanie: czy da się zrobić krótkie linki, aby nie było trzeba wpisywać .html na końcu nazw plików?- Zrobić się da ale czy da się to zrobić tylko w taki sposób, że każdy plik html oddzielnie muszę dodawać do mod-a czy jest formuła, która da zmianę dla wszystkich plików html na mojej stronie, aby były odczytywane bez końcówki? Mam nadzieję, że ktoś zrozumie:P
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Niestety, ten kod nie działa...
|
|
|
![]()
|
|
tzw co ci nie działa mam się domyślić ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@krzysztof_kf, no trochę spostrzegawczości...
RewriteEngine on RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^([A-Za-z0-9-_]+)/?$ $1.php [QSA] Ten post edytował mlawnik 8.05.2010, 12:09:14 -------------------- Pozdrawiam,
mlawnik Cytat(nospor) Jedzmy gówno.... miliony much nie może się przecież mylić |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:13 |