![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam powtarzający się problem z Symfony 1.2 i 1.4:
Jeżeli wygeneruję sobie panel administracyjny i w pliku konfiguracyjnym modułu (generator.yml) podając pola, dajmy na to pola do wyświetlania na liście, popełnię błąd i podam pole, którego nie ma w tym modelu to otrzymuję komunikat: Kod 500 | Internal Server Error | PropelException 'imiex' could not be found in the field names of type 'fieldName'. These are: Array ( [id] => 0 [imie] => 1 [nazwisko] => 2 ) No i tego można oczekiwać, ale gdy zmienię to pole na prawidłowe, zrobię cc to otrzymuję dokładnie ten sam komunikat. Usuwam więc całą zawartość katalogów base dla form/, model/ i filter/ w lib i ponownie generuję model z konsoli. Robię cc i... otrzymuję ten sam komunikat. Nie mam pomysłów i jestem zmuszony do tworzenia tego pomylonego pola w bazie i wtedy komunikat znika. Więc gdzie jeszcze mogła zostać zapisana informacja o tym niefortunnie wpisanym błędnie polu? Ten post edytował Foxx 30.04.2010, 12:21:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
domyslam sie, ze masz poprawne klasy pow. katalogu base ?
-------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, albo są w ogóle nietknięte albo na pewno nie użyłem w nich tego błędnego pola.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:45 |