Witam, pisze sobie stronkę i mam pytanie - czy poniższy kod jest bezpieczny - tzn. czy ktoś nie jest w stanie przy takim rozwiązaniu zaatakować mojej strony i spowodować obciążenia konta hostingowego przez co mnie wywalą z hostingu.
<div class="menus">
<ul id="menu">
<? $adre = explode("/", $_SERVER['REQUEST_URI']); if(strstr($adre[1], "index.php") != FALSE) { $adres = explode("index.php", $adre[1
]); } else { $adres[1
] = $adre[1
]; } ?>
<? if($adres[1]=="?go=kolory") { echo '<li class="active">'; } else if($adres[1]=="?go=kolory-bialy") { echo '<li class="active">'; } else if($adres[1]=="?go=kolory-czarny") { echo '<li class="active">'; } else if($adres[1]=="?go=kolory-czerwony") { echo '<li class="active">'; } else { echo '<li>'; } ?><div><a href="?go=kolory">kolory</a></div></li>
<li class="spacer"></li>
<? if($adres[1]=="?go=wzory") { echo '<li class="active">'; } else if($adres[1]=="?go=wzory-kwadraty") { echo '<li class="active">'; } else if($adres[1]=="?go=wzory-trojkaty") { echo '<li class="active">'; } else { echo '<li>'; } ?><div><a href="?go=wzory">wzory</a></div></li>
</ul>
</div>
<?
if (!isset($_GET['go'])) { include("glowna.php");
} else {
if($_GET['go']=="glowna" || eregi("http:\/\/",$_GET['go'])==true || eregi("\.", $_GET['go']) || !(file_exists($_GET['go'].".php"))){ include("glowna.php");
} else {
?>
<div id="news">
<div id="menu2">
<?
include("menu_".$_GET['go'].".php");
} else {
include("menu.php");
}
?>
</div>
<div id="contentx">