![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Widziałem dużo tematów o tym ale nie za bardzo zrozumiałem je wszystkie więc zakładam własny. Chcę odczytać i pokazać dane ze strony gametracker, np. http://www.gametracker.com/server/83.1.164...ayer/Zagi!/ powiedzmy, że chcę odczytać "Player Score: 7579 ". Chyba trzeba użyć preg_match. czytałem trochę, ale nie rozumiem jak. Pomóżcie mi to zrozumieć jakoś na tym przykładzie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
-------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak w tej funkcji można określić co się chcę pobrać ze strony?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Pobieranie poszczególnych części ze strony zrobisz korzystając z preg_match
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ehh... nie zrozumiem tego po angielsku napewno... Proszę o bardziej rozbudowane wypowiedzi
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Możesz sobie wypisać na ekranie cała tablicę żeby zobaczyć, który jej element Ci odpowiada. Jak wybierzesz to określisz, że chcesz tylko ten konkretny wypisywać.
|
|
![]()
|
|
Kod z przykładu tamtej funkcji zwraca mi 6 błędów ;(
|
|
|
![]()
|
|
Jakie błędy? Pokaż kod, napisz jakie błędy, bo tak to ciężko coś powiedzieć.
|
|
![]()
|
|
A kod taki jak tam był podany:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Kod URL file-access is disabled in the server configuration w wolnym tłumaczeniu oznacza to mniej więcej tyle że admin to cham i zablokował obsługę funkcji file ![]() a teraz na serio, masz dokładny opis błędu a Ty dalej nie wiesz o co chodzi? bardziej na tacy dostać nie mogłeś. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 23 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może jeszcze file_get_contents.
jeżeli masz poblokowane, to wtedy pozostaje curl garść linków: cURL na php.net file_get_contents() @ php.net reszta w google. -------------------- banan wszyscy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 13:29 |