![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chciałem zapytac, a reczej uzyskać opinie użytkowników dotyczące pomysłu na rozplanowanie tabelki zbierajacej koncowe zamówienia sklepu
Struktura tabelik Final id_final login ilość cenna netto vat cena brutto wysyłka całkowity koszt id_kod dostępny promocja czas data Chodzi mi o powiazanie Final z kod Struktura kod id_kod kod login W kod maja sie znajdowac kody wszystkich zamówionych produktów. Czy dobrze robie dajac do pola kod AUTO_INCREMENT a póżniej kopiuje wartość pola kod do kod_id w zaleznośći od ilości zmóionych produktów? W ten sposób kazdy produkt bedzie zyidentyfikowany tylko z jednym zamówieniem i tym samym z jednym kientem. Wychodze z założenia że każdy kient moze złożyc nieskończenie wiele zamówień na wszystkie produkty. Według mojego załozenie moge stwierdzić ze w X zamównienu dany kient zamówił X produktów. Czy to co napisalem ma sens i czy dobrze robie? -------------------- Warsztst: Apache 1.3.31 | PHP 4.3.7RC1 | MySQL 4.0.18
Na warsztacie: RU llllllllll 98% |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze po co cena netto??
znajac vat i cene bruttoo mozna juz obliczyc i po co wysylka: wysylka = $koszt calkowity - $cena brutto po co czas i data?? zrob jedno pole datatime aha i kod produktu to np isbn ksiazki?? czy autonomiczny indentyfikator w twoim systemie [nie zwizany z rzeczywistoscia] ![]() PS. Troche jasneij z ta koncowka... -------------------- Oooo, cia is on the phone... Ok, I got it. Shit I lost it.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:36 |