![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 2 Dołączył: 25.10.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Od dłuższego czasu korzystam z CMS WordPress zauważyłem, że pojawia mi się taki problem w title do nowo co dodanych postów np: zamiast „Sony Ericsson wychodzi na prostą” jest tak jak w linku czyli „sony-ericsson-wychodzi-na-prosta” ;o( Mod_rewrite serwera pada czy jak? ![]() Wiecie może jak rozwiązać ten problem? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W taki sposób Ci zapisuje do bazy? Permalink zamiast tytułu?
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 2 Dołączył: 25.10.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie zawsze średnio 2/3 dodane posty zapisują title tak jak linki czyli z tymi felernymi myślnikami "-"...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm...nie mam pojęcia, szczerze mowiąc, co jest nie tak. Trochę z WP pracuję, ale pierwszy raz widzę coś takiego
![]() Ale na pewno do bazy dodaje? Sprawdzałeś phpmyadminem? -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale to tylko w szablonie, czy także w panelu?
Jak w szablonie, to pokaż, jakim template tagiem wyświetlasz. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ale to tylko w szablonie, czy także w panelu? Nie rozumiem pytania. W szablonie nic nie grzebałem, w panelu też. Samo się zrobiło ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mozesz pokazac URL, bo az dziw bierze
![]() -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zerknij do skryptu dodajacęgo newsa , chociaz jak nic nie zmieniales o dziwo o.O oraz zobacz jak w bazie masz dodawane.
/edit nie doczytałem , dziwny problem ;p Ten post edytował gigzorr 1.05.2010, 09:35:51 |
|
|
![]()
|
|
Mozesz pokazac URL, bo az dziw bierze ![]() Ok, masz przykład raz jest dobrze innym razem nie, przykłady: Ok: http://www.my-mobile.com.pl/index.php/2010...bellion-wydana/ <title>Mobilna gra Linkin Park 8-Bit Rebellion wydana</title> działa. Źle: http://www.my-mobile.com.pl/index.php/2010...wisu-my-mobile/ <title>historia-logo-serwisu-my-mobile</title> źle. CMS: WordPress 2.9.2 (aktualna wersja). |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie. Wrzucisz plik header.php z katalogu Twojej templatki?
|
|
|
![]()
|
|
A możliwe jest, żeby była to wina serwera np: słabego, przeciętnego, który może powodować te błędy?
Mój szablon składa się 2 rzeczy: header.html oraz header.php Przejrzałem kody i all jest ok. Jedyne zdanie, które mnie zaciekawiło i odnosi się do linków wygląda następująco:
Choć i tak wina nie jest po stronie themes'a, ponieważ tak jak mówiłem przez okres blisko roku all było w porządku. Hej ludziska, naprawdę nie wiecie jak rozwiązać ten problem? ![]() |
|
|
![]()
|
|
A możliwe jest, żeby była to wina serwera np: słabego, przeciętnego, który może powodować te błędy? Mój szablon składa się 2 rzeczy: header.html oraz header.php Przejrzałem kody i all jest ok. Jedyne zdanie, które mnie zaciekawiło i odnosi się do linków wygląda następująco:
Choć i tak wina nie jest po stronie themes'a, ponieważ tak jak mówiłem przez okres blisko roku all było w porządku. Hej ludziska, naprawdę nie wiecie jak rozwiązać ten problem? ![]() Szczerze powiedziawszy, nie mam pojęcia. Templatka jakiej używasz jest dostępne w necie do pobrania? Możliwe, że coś ona miesza, choć z drugiej strony... -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Siedzę i patrzę w ten kod już 20 min. i jest ok nie widzę w nim żadnych błędów. Ponadto tak jak mówiłem wcześniej błąd nie występował.
Templatka jest raczej w porządku. Przejrzałem kod i jest ok. A możliwe jest, żeby winą był np: słaby serwer i parser PHP sobie nie radził z mod-rewrite, czy coś w tym rodzaju? Ten post edytował phpmax 15.05.2010, 00:52:35 |
|
|
![]()
|
|
Raczej niemożliwe. http://www.my-mobile.com.pl/index.php/2010...wisu-my-mobile/ Ten post. Sprawdź w bazie jaki masz wpis w title.
|
|
|
![]()
|
|
Faktycznie działa. Czyli co źle mi przepisuje do bazy serwer, czy prędzej wina CMS WP?
![]() Ten post edytował phpmax 16.05.2010, 16:35:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:57 |