![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pytanie , jak zrobic skrypt(nie chce gotowca) ktory np po wpisaniu wiadomosci i zaznaczeniu pola tak , blokuje strone , tak jak w niektorych cmsach to jest , czy tam forach jesli dobrze pamietam , na jakiej zasadzie to blokuje stronę? Czy lepiej jest poprostu index podmieniac na czas np. upgradu etc? Ten post edytował gigzorr 29.04.2010, 12:00:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Np w indexie jest sprawdzane czy strona nie jest zablokowana?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 14 Dołączył: 3.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście najczęściej stosuje po prostu pole w bazie, dzieki temu moge kazda strone w kazdej chwili wylaczyc z konkretnym komunikatem. Podmiana pliku index.php jest skuteczna ale uciazliwa.
|
|
|
![]()
|
|
Czyli robie sobie tabele w bazie dajmy na to.
blokowaniestrony i tam kolumne wartosc , jak jest 0 to jest odblokowana jak 1 to zablokowana. Ale jak takie cos wdrożyć do skryptu , zeby jak if ble ble 1 = pokazalo komunikat , a jak 0 to wyswietla strona ? Przyklad moge dostac jakis? To by wygladalo jakos tak :
Napisane byle jak tylko dla przykladu , to jakos tak ma wygladc? Ten post edytował gigzorr 29.04.2010, 12:42:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bardzo byle jak..
ale trzymanie tego w sesji nie ma sensu.. i dodatkowo: flock służy zupełnie do czegoś innego |
|
|
![]()
|
|
bardzo byle jak.. ale trzymanie tego w sesji nie ma sensu.. i dodatkowo: flock służy zupełnie do czegoś innego Wiem , ze byle jak tylko sie chcialem zapytac czy to tak moze wygladac. A dlaczego trzymanie w sesji nie ma sensu?Jaki jest jeszcze sposob?Wytlumacz mi , bo mi tylko to przyszlo do glowy i podmiana indexu ;p Jest jeszcze jakis sposob , niz robic to z sesjami , prostszy i lepszy? Ten post edytował gigzorr 29.04.2010, 13:02:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może coś takiego:
I w bazie robisz tabelę, z kolumnami: "tytul" gdzie będą trzymane np. nazwy plików ze stronami i "status_strony" gdzie "1" oznacza stronę zablokowaną. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:15 |