![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Tworzę stronę zgodną z regułami XHTML 1.0 Strict i nie mogę pozbyć się błędu: Cytat Błąd parsowania XML: nieprawidłowo sformowany Obszar: http://localhost/strona/?go=dodaj Numer linii: 105, kolumna 26: for (i=0; i<pkats[kat].length; i++) -------------------------^ pechowy kod: Kod <script type="text/javascript"> var katslist=document.notatka.kats var pkatslist=document.notatka.pkats var pkats=new Array() pkats[0]="" pkats[1] = ["MySQL|1", "MSSQL|2", "Transact-SQL|7"] pkats[2] = ["HTML|3", "PHP|4", "CSS|5", "JavaScript|6"] function updatepkats(kat){ pkatslist.options.length=0 if (kat>0) { for (i=0; i<pkats[kat].length; i++) pkatslist.options[pkatslist.options.length]=new Option(pkats[kat][i].split("|")[0], pkats[kat][i].split("|")[1]) } } </script> Kod działał poprawnie - tzn. aktualizował mi select nr 2 gdy coś zmieniłem w selekcie nr 1. Swoją drogą jak przerzucić ten kod js do zewnętrznego pliku? gdy po prostu go skopiowałem i dopisałem w <script> src="sciezka_do_pliku.js" pozbyłem się błędu parsowania, ale kod przestał działać (nic się nie działo) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z góry dzięki za pomoc, z js niestety póki co jestem zielony (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:32 |