![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 1 Dołączył: 20.01.2008 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt ten pobiera informacje z bazy danych i wyświetla zarejestrowanych użytkowników tworząc jednocześnie link do jego pokoju (panelu usera)
Ten natomiast wyświetla pokój tego usera. Wszystko jest pięknie i ładnie. Wyświetla także dwuwyrazowe nazwy użytkowników. W pliku .htaccess mam następujący wpis: RewriteRule ^pokoj/([a-zA-Z]+)$ pokoj.php?pokoj=wyswietl&login=$1 [L] Zatem url powinien wyglądać tak: localhost/pokoj/login zamieniam w pierwszym skrypcie na I tutaj się pojawia problem. Nie wyświetla mi loginu gdy on składa się z dwóch wyrazów. Próbowałem również z urlencode: RewriteRule ^pokoj/([a-zA-Z]+)$ pokoj.php?pokoj=wyswietl&login=urlencode($1) [L] Niestety nie pomaga. Co może być przyczyną i jakie jest rozwiązanie? Odświeżam ponieważ nie mogę ruszyć z miejsca (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cała noc bez odpowiedzi... Odświeżam Ten post edytował Kaarpiik 28.04.2010, 18:16:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Cała noc bez odpowiedzi... A ty w nocy spales czy siedziales całą noc przed kompem?([a-zA-Z]+) - twoje wyrażenie regularne nie łyka spacji. Trudno więc by lykało login dwuwyrazowy. Chyba wiesz jak do tego dodac spacje? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 1 Dołączył: 20.01.2008 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ty w nocy spales czy siedziales całą noc przed kompem? Nie, poprostu całą noc nikt odpowiedzi nie dał (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ([a-zA-Z]+) - twoje wyrażenie regularne nie łyka spacji. Trudno więc by lykało login dwuwyrazowy. Chyba wiesz jak do tego dodac spacje? Właśnie o tym czytam ale nie mogę znaleść rozwiązania. Ten post edytował Kaarpiik 29.04.2010, 08:05:06 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie, poprostu całą noc nikt odpowiedzi nie da No wlasnie. Ty spales to i wiekszosc ludzi spala. trudno wiec by dali ci odpowiedź przez noc - do tego zmierzałem.Jak juz mowilem - masz dodac spacje. ([a-zA-Z ]+) Widzisz, dodałem spację. Tyle (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ps: jakbys nie widzial: spacja jest między Z a ] |
|
|
![]()
|
|
RewriteRule ^pokoj/([a-zA-Z]+)$ pokoj.php?pokoj=wyswietl&login=$1 [L]
Próbuje na wszystkie sposoby ( [a-zA-Z]+) ([ a-zA-Z]+) ([a-z A-Z]+) ([a-zA-Z] +) Błąd zawsze ten sam: "Wystąpił wewnętrzny błąd serwera. Prosimy później spróbować ponownie." p.s. tak jak Ty napisałeś też próbowałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) zmieniłem kod na:
Teraz w linku wyświetla tylko małe litery. Znów kombinowałem w htaccess ale bez rezultatów RewriteRule ^pokoj/([a-z ]+)$ pokoj.php?pokoj=wyswietl&login=$1 [L] Jednak wolałbym żeby były duże litery. Ten post edytował Kaarpiik 29.04.2010, 08:30:54 |
|
|
![]()
|
|
([a-zA-Z\s]+)
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 04:14 |