![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 6 Dołączył: 26.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam otóż umieszczam ten dział tutaj ponieważ jest on (tak mi się wydaje) wpasowany w to miejsce (jeżeli się mylę to przepraszam).
Mam takie pytanie odnośnie tworzenia aplikacji ajax+php Weźmy np mini chat . Wiadomo wysyłanie wiadomości to : uruchomienie funkcji przez użytkownika (button np, send ) ajax przesyła te dane do send.php send.php trawi te dane i zapisuje do bazy danych asynchronicznie przy pobieraniu danych: uruchomienie skryptu skrypt.php przez ajax skrypt.php zapisuje dane z bazy danych do xml ajax pobiera dane z xml przez js wywala je na ekranie. No i moje pytaniae dotyczą głownie pobierania danych, otóż 1 czy mniej więcej tak mogłoby to się w miarę szybko odbywać ? 2 czy najpierw przetwarzanie danych i zapis do xml przez php a potem odczyt przez ajax nie trwało by zbyt długo ? 3czy było by to w miarę bezpieczne (oczywiście filtrowanie danych itd) ? Patrzyłem na wiele przykładów(otwartych kodów źródłowych) ale dalej nie wiem czy jestem na dobrym tropie . Ten post edytował kamillo121 27.04.2010, 18:09:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:59 |