![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 1 Dołączył: 22.11.2007 Skąd: lbn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
nie wiem gdzie o tym napisać wiec proszę jak coś o przeniesienie.. Czy jest możliwość sprawdzenia jaki użytkownik jest zalogowany na danym serwerze (grze, portalu społecznościowym itd) bez logowania się na nim (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ostatecznie może i być z logowaniem.. Kiedyś ktoś mi mówił o wyszukiwarce użytkowników, podawało się login i niby miało szukać na jakich portalach jest zarejestrowany dany użytkownik a nawet czy jest aktualnie zalogowany .. czy to prawda (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował tofik1778983 27.04.2010, 16:31:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko zrozumieć o co ci chodzi, ale z tego co zrozumiałem to chcesz sprawdzić czy osoba posiadająca konto na twojej stronie ma konto na jakimś innym portalu i jest aktualnie na nim zalogowana. Technicznie rzecz biorąc jest to możliwe tylko muszą być spełnione takie warunki:
-na każdym ze sprawdzanych portali da się zidentyfikować użytkownika po loginie/adresie email (najlepiej po emailu nieraz loginy się zmieniają albo ktoś inny już zajął login użytkownika) -każdy ze sprawdzanych portali musi udostępniać wgląd w status zalogowania użytkownika (jeżeli chcemy wiedzieć czy jest zalogowany) Czyli krótko da się, ale jest to bardzo skomplikowane i każdą stronę którą byśmy chcieli sprawdzać trzeba ręcznie dodać (strony w końcu mają różna strukturę) i niestety nie zawsze to będzie działać jak chcemy (użytkownik ma różne loginy w portalach bądź maile). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@tofik1778983 jak by to powiedział jeden z moich profesorów "Znajdź sobie dupę na polonistyce".
Cytat urzytkowników (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 1 Dołączył: 22.11.2007 Skąd: lbn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki skowron, nie zauważyłem tego byka ;]
chcesz sprawdzić czy osoba posiadająca konto na twojej stronie ma konto na jakimś innym portalu i jest aktualnie na nim zalogowana. Tak o to mi chodzi.. W ramch nauki php'a chciałem spróbować coś takiego napisać. Na niektórych forach czy portalach są tego typu informacje:kto jest w danej chwili zalogowany, ale zazwyczaj dopiero widoczne po zalogowaniu się na ten portal. W takim przypadku potrzebowałbym tylko jakiegoś przykładu skryptu który logował by się na stronę 'x'. Tu już problemu nie ma bo mogę sobie pobrać stronę główną do zmiennej i przeanalizować jakąś funkcją np preg_match. Tylko jak sie zabrać za stronę gdzie nie ma tych info podanych bezpośrednio (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował tofik1778983 27.04.2010, 17:06:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli dane są dostępne dopiero po zalogowaniu to bez logowania ich nie wyciągniesz, użyj curla http://pl2.php.net/manual/pl/ref.curl.php jeżeli strona nie udostępnia takich statystyk to nie masz możliwości sprawdzić kto jest zalogowany.
Ten post edytował lobopol 27.04.2010, 17:14:09 |
|
|
![]()
|
|
No ale będę akurat próbował napisać dla takich które mają, więc myślę że sobie poradzę ;]
Dzięki za naprowadzenie na crula na pewno się przyda. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:01 |