![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomagam znajomemu ze stroną internetową. WordPress generuje taki kod xhtml:
Potrzebuję wyróżnić przez pogrubienie zaznaczone fragmenty. Jak to sprytnie zrobić? Oczywiście, wpisanie na sztywno do arkusza stylów "page-item-39" itp. nie wchodzi w grę. Na wszelki wypadek podaję linka do strony: http://www.niebowsieci.pl/. Ten post edytował Kas 27.04.2010, 09:35:07 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu?
Jakby Ci pogrubiało wszystkie linki, to dodaj pod spodem:
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, Twój kod nie działa: nic się nie pogrubia. Żeby pogrubić wystarczy zrobić:
Ale jak odgrubić resztę? Strona: http://www.niebowsieci.pl/ i arkusz CSS: http://www.niebowsieci.pl/wp-content/themes/niebo/style.css Ten post edytował Kas 27.04.2010, 08:39:34 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam a jak masz menu na jakiej zasadzie sam robisz te linki czy po przez panel dodajesz kategorie jeśli tak to nic nie zrobisz z tym
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Linki są generowane przez CMS (WordPress). Chcę wyróżnić kategorię główną. Na pewno jakoś da się to zrobić i, mam nadzieję, że w CSS.
-------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co pokazujesz to nie jest to to już jest php
to jest to co ci wyświetla dodane kategorię i nadrzędne kategorie poszukaj po necie jak zrobić oddzielny link do kategorii i kategorii nadrzędnej by móc dać swój wygląd |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, Twój kod nie działa: nic się nie pogrubia. Żeby pogrubić wystarczy zrobić:
Ale jak odgrubić resztę? Strona: http://www.niebowsieci.pl/ i arkusz CSS: http://www.niebowsieci.pl/wp-content/themes/niebo/style.css A może byś je dostosował? To tylko przykład... Ja nie widzę, żebyś miał ul o identyfikatorze menu... To rusz trochę głową ![]() -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
pedro84 przeanalizowałem w tym skinie ma tak jak wyżej przedstawiłem kod php który za pomocą owego kodu wyświetla mu się kategorie i nadrzędne kategorie nic nie zrobi za pomocą css tylko trzeba zrobić coś w rodzaju kodu tzw odzielnie kategorie i oddzielnie kategorię nadrzędne i dodać do nich osobne klasy bo jak zmieni to będzie mu się zmieniać wygląd linków dla całego menu przerabiałem już to . a to co pokazał to źródło strony
![]() Ten post edytował krzysztof_kf 27.04.2010, 09:32:01 |
|
|
![]()
|
|
pedro84 przeanalizowałem w tym skinie ma tak jak wyżej przedstawiłem kod php który za pomocą owego kodu wyświetla mu się kategorie i nadrzędne kategorie nic nie zrobi za pomocą css tylko trzeba zrobić coś w rodzaju kodu tzw odzielnie kategorie i oddzielnie kategorię nadrzędne i dodać do nich osobne klasy bo jak zmieni to będzie mu się zmieniać wygląd linków dla całego menu przerabiałem już to . a to co pokazał to źródło strony ![]() Nie. Przecież mi generuje listę... Zobacz kod co podałem. Linki z <li> pogrubiamy, linki z <li> <ul> <li> odgrubiamy. Setki razy to robiłem, więc niech nie mówi, że się nie da :-) I nie ma żadnego znaczenia czy generuje menu za pomocą wp_list_categories() czy zwykłego zapytania. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Działa doskonale. Dokładnie o coś takiego mi chodziło. Bardzo serdecznie dziękuję, pomógł poszło. Jednak moja znajomość CSS mocno kuleje. -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Działa doskonale. Dokładnie o coś takiego mi chodziło. Bardzo serdecznie dziękuję, pomógł poszło. Jednak moja znajomość CSS mocno kuleje. Ja bym powiedział, że nie znajomość, tylko umiejętność dostosowywania kodu i analiza ![]() ![]() -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:51 |