![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Mam problem, otoz mam kod, ktory tworzy mi pola w formularzu. Kod: <head> <script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script> <style type="text/css"> label { display: block;}label a{ color: #CC0000; text-decoration: none; margin-left: 5px; } label a:hover{ text-decoration: underline; } </style> <script> $(document).ready( function() { $("#dodaj").click(function() { var new_label = $("<label>"); var new_input = $("<input>"); new_input.attr("type", "text"); var new_link = $("<a>"); new_link.attr("href", "#"); new_link.html("usuń"); new_link.click(function() { $(this).parent("label").remove(); return false; }); new_label.append(new_input); new_label.append(new_link); $("form[name=formularz]").append(new_label); return false; }); }); </script> </head> <body> <a href="#" id="dodaj">Dodaj</a> <form name="formularz" action=""> </form> </body> Chce aby bylo wiecej przyciskow Dodaj - np dodaj+tekst, dodaj+tekst2 i zeby ten tekst byl wyswietlany jako value w dodanym polu input. Probowalem dodac value, ale nie moglem tego przekazac z linku do pola. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 2.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie dzialalo Ci z najprawdopodobniej dlatego, ze 'value'
nie jest prawidlowym atrybutem elementu <a>. Robiles pewnie takie przypisanie, i to zadziala np. z title:
Gdybys koniecznie chcial uzywac value (ale value jest nieprawidlowym atrybutem wiec rownie dobrze mozesz wymyslec dowolna nazwe), mozna zrobic tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Świetnie, dzięki.
Ale jeszcze jedna sprawa - myślalem, ze stosuja linki <a href="#" id="dodaj" wrzucdoinputa="1"><a href="#" id="dodaj" wrzucdoinputa="2"><a href="#" id="dodaj" wrzucdoinputa="3"> to beda mi sie tworzyly kolejne pola z dana wartoscia, ale sie mylilem. Dziala tylko klikniecie na 1 link. Da sie to jakos zmienic? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 2.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo id z definicji powinno byc unikalne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Przyporzadkuj kliniecie w linka wg class i bedzie dobrze. |
|
|
![]()
|
|
no tak, ale przy class juz nie dziala caly skrypt.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No bo juz nie $('#dodaj') a $('.nazwaklasy')
I poczytaj o LIVE |
|
|
![]()
|
|
no tak. robilem tylko ("class") a nie (".class"). Z teraz juz ostatnie pytanie mam:
new_input.attr("style", "border:0px;background:kolor;width:20px;"); i chce wstawic tresc z value jeszcze w miejsce kolor. Dziekuje za pomoc! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
przy takim ukladzie nie dziala calosc, probowalem roznych kombinacji i nic
rano juz rozwizanem ten problem. chodzilo o
teraz jeszcze sie zastanawiam jak zrobic ograniczenie ilosci dodawanych pol i blokowaniu wybierania tych samych 2 razy. Tylko ciezko to zrobic jesli nie ma okreslonego name wszystkich pol. |
|
|
![]()
|
|
Wiec w czym problem? Po prostu dorabiaj "name"
podczas produkcji inputow. Zeby nie bylo wiecej nieporozumien wstawiam caly dziajacy przyklad. Nie jest to moze bardzo eleganckie, ale robi wszystko czego potrzebowales.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 00:04 |