![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 308 Pomógł: 13 Dołączył: 31.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
korzystam ze skryptu multibox http://www.liamsmart.co.uk/Downloads/multiBox/ na stronie mam kilka linków które zmieniają się dynamicznie za pomocą request. Zanim wykona się request linki działają. Natomiast po wykonaniu requesta już nie działają. Jak dowiedziałem się na tym forum trzeba wykorzystać LiveEvent. Tak też zrobiłem, w kawałku kodu: Kod this.content.each(function(el,i){ //now we are left with each group as arrays el.each(function(group,i){ //add event listener group.addEvent('click', function(e){ var myTarget = ($(e.target).match('a')) ? $(e.target) : $(e.target).getParent('a'); e.preventDefault(); this.open(el.indexOf(myTarget),el); }.bind(this)); //check to see if link is an HTML element if(group.href.indexOf('#') > -1){ //grab it as an object group.content = $(group.href.substr(group.href.indexOf('#')+1)); //hide the object if(group.content){ group.content.setStyle('display','none'); }; }; },this); },this); linię Kod group.addEvent('click', function(e){ zamieniłem na Kod $(document.body).addLiveEvent('click', group, function(e){ Skrypt działa tak jak działał wcześniej, ale po kliknięciu w link dostaję błąd: Cytat B.match is not a function mootools-1.2.1-core.js Line 232 232 Linia kodu: Kod }return Selectors.Cache.parsed[E]=H;},parseTagAndID:function(B){var A=B.match(Selectors.RegExps.tag);var C=B.match(Selectors.RegExps.id);return[(A)?A[1]:"*",(C)?C[1]:false];
Ten post edytował sannin 26.04.2010, 23:38:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:22 |