![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc. Chcialbym zeby mi ktos wytlumaczyl na czym polega usuwanie z cache.
Dla przykładu
nierozumiem tak naprawde co ten "remove" wykonuje. Usuwa pliki z cache to wiem, ale nie rozumiem jak np usunac cale cache z frontend jezeli potrzebuje. Prosze o wytlumaczenie na czym to polega |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale nie rozumiem jak np usunac cale cache z frontend To możesz zrobić przy pomocy "task-a":Kod ./symfony cache:clear --app=frontend Cóż... raczej nie będziemy tłumaczyć działania całego mechanizmu cache w sf. Zachęcam do dokumentacji powyższego polecenia dostępnego z poziomu konsoli, rozdziału o cache w dokumentacji i dokumentacji API klas odpowiedzialnych za zarządzanie cachem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To możesz zrobić przy pomocy "task-a": Kod ./symfony cache:clear --app=frontend Cóż... raczej nie będziemy tłumaczyć działania całego mechanizmu cache w sf. Zachęcam do dokumentacji powyższego polecenia dostępnego z poziomu konsoli, rozdziału o cache w dokumentacji i dokumentacji API klas odpowiedzialnych za zarządzanie cachem. Mialem na mysli jak w akcji usuwac pliki z cache, aby zaktualizowac dane. Ustawilem zywotnosc ma 86400. Chodzi mi o to, aby z akcji aktualizowac ten cache, czyli usuwac stare wpisy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 22:54 |