![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostałem zadanie które nie za bardzo wiem jak zrobić czy nawet się za to zabrać..
Napisz funkcję, której argumentem jest dowolny tekst. Funkcja zwraca palindrom tekstu w którym każde słowo jest pisane od dużego znaku. Plik z funkcją jest wczytywany do kodu HTML z osobnego pliku. Wpisany tekst i palindrom powinny pojawić się na ekranie. Wie ktoś może jak się za to zabrać? Jakaś gotowa funkcja? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Sama funkcja sprawdzająca może wyglądać tak:
[ciach] Ten post edytował batman 26.04.2010, 12:40:12
Powód edycji: [batman]: Niech sam pomyśli. W końcu to jego praca domowa
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki za pomoc!
![]() Wiem, że dużo się nie napracowałem, ale... napotkałem mały problem...
Teraz jako wynik zwraca coś takiego
A dałoby rade, żeby zwracało?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Nie. Skąd skrypt ma wiedzieć, że nie ma czegoś takiego jak "Nogaw"? W zasadzie to jednak można zrobić to co chcesz
![]() Cytat Nogawka jak wagon // tekst wejściowy
nogaw kaj akwagoN // tutaj mieszasz nogaw kaj akwagon // dalej mieszasz Nogaw Kaj Akwagon // jeszcze kombinujesz Nogawka Jak Wagon // wyświetlasz tekst wejściowy (ten sam!) z wielkimi literami na przodzie wyrazów ![]() |
|
|
![]()
|
|
@up
to się nie sprawdzi, bo musze oddać też kod php ![]() Wpadłem na pewien (chyba dobry) pomysł, ale mam problem z realizacją...
Chciałem zrobić tak by sprawdzało czy wynik jest równy temu co ja chciałbym, żeby wyszło. Tylko nie bardzo wiem jak zrobić pętle do tego i rozdzialić $pali na pojedyńcze znaki tak, żeby mogło je w jakiś sposób przemieszczać... Prawdopodobnie niemożliwe do realizacji, ale to mój, niestety, ostatni pomysł ;D #Edit Próbowałem, nie da rady - a przynajmniej ja nie wiem jak... czyli dupa ;/ Ten post edytował Apticer 28.04.2010, 14:14:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby odczytać konkretny znak
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 31 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kobyła ma mały bok
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 2 Dołączył: 30.04.2010 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cały misz-masz rozgrywa się w funkcji place_spaces(). Jeżeli czegoś nie rozumiesz - pytaj, choć po przeczytaniu manuala dla każdej z funkcji z biblioteki głównej użytej w tym skrypcie, wszystko powinno być jasne.
Musisz sobie to przerobić na funkcję, żeby spełnić warunki zadania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja nie wiedziałem, że jest taka funkcja jak strrev, a dla siebie napisałem swoją, może komuś się przyda
![]()
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:19 |