![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jest już na forum parę tematów dotyczących sposobów zabezpieczania swojej pracy przed nieuczciwym klientem. Chciałbym się jednak dowiedzieć czy miał ktoś może problemy z powodu usunięcia/zaszyfrowania klientowi całej strony, lub jej części? Czy klient pozwał z tego powodu kogoś z was itp? Z tego co czytałem takie działania nie są do końca zgodne z prawem, gdyż jest to używanie "tynlich furtek". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kasować? Przecież w przypadku PHP sprawa jest prosta - póki klient nie zaakceptuje tego co zrobiłeś i zapłaci aplikacja nie opuszcza twojego serwera.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra ale co w przypadku gdy zaufalismy klientowi a on mimo to nie zapłacił?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I na to pytanie masz odpowiedź w wymiennych przez siebie tematach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 40 Dołączył: 14.08.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz umowę? jeśli tak to wystawiasz rachunek i tyle.
|
|
|
![]()
|
|
Wy chyba nie czytacie pierwszego postu. Nie pytałem czy moge wystawić mu rachunek itp ale czy jeśli zacznę majstrować przy tej stronie gdy nie odstałem jeszcze za nią zapłaty i nie było żadnego formalnego przekazania to czy mam do tego w ogóle prawo. Nie muszę nawet logować się na serwer bo mogę powyłaczać różne moduły poprzez panel administracyjny, do którego klient nie dostał jeszcze hasła.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba zle czytales.Do momentu oficjalnego przekazania dziela - dane dzielo/produkt jest twoja wlasnoscia chronione prawem autorskim. Jesli umiescisz cos na serwerze klienta i on nie zaplaci mozesz domagac sie splaty droga sadowa. Wystarczy najczesciej udac sie do prawnika, ktory za ustalona kwote przygotuje pismo, ktore wysle w Twoim imieniu do danej firmy/klienta. potem pozostaje czekanie albo zgloszenie do prokuratury.
Jesli robisz to na lewo to nie dosc ze przegrasz proces to bedziesz musial oplacic jego przygotowanie i pewnie grzywne. Nie wykluczone ze przemieli cie takze ZUS. Najlepiej w skrypcie dodawac komentarze o tworcy. Mam nadzieje, ze uda ci sie uzyskac zaplate. Problem juz kiedys przerabialem ![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:25 |