![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Mam do Was pytanie, szukałem już w sieci, ale nie mogę nic znaleźć. Napisałem kod dodający do tabeli z bazy danych wartości wprowadzone w formularzu.
Oprócz tych kolumn jest jeszcze jedna "id" oczywiście z autoinkrementacją. Wiem że można to samo zapytanie zrobić bez podawania kolumn:
Tylko nie wiem co umieścic na pierwszym miejscu
Próbowałem już 'null', null, '' , , I nic nie działa. Z góry dziękuję. Ten post edytował piotrek0 24.04.2010, 19:25:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ID po prostu...pomijasz
![]() -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak? Nie działa :/ Pewnie dlatego, że do pola id w bazie chce wprowadzić wartość char ze zmiennej $login, a tam jest int i autoincremet. |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat Wiem że można to samo zapytanie zrobić bez podawania kolumn: Można, ale po co? Podaj kolumny, wtedy nie będziesz nic musiał kombinować. Sam sobie utrudniasz. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Chciałem się nauczyć. Po za tym, mniej kodu to większa czytelność.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat Po za tym, mniej kodu to większa czytelność. Czy akurat w tym wypadku - wątpię. Według mnie, INSERT bez podanych kolumn, do których wstawia dane jest dopiero nieczytelny. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 12:35 |