Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php] newsy->czytaj wiecej... problem.
gigzorr

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.
Oto kod:
  1. <?php
  2.  
  3. $db = mysql_connect("localhost","root","vertrigo") or die("nie mozna nawiazac polaczenia.sprawdz podane dane");
  4. $wyborbazy = mysql_select_db("strona") or die("nie ma takiej bazy danych.");
  5. $lapenewsa = mysql_query("SELECT * FROM newsy ORDER BY id DESC") or die("zle zapytanie");
  6.  
  7. while ($rekord = mysql_fetch_assoc($lapenewsa))
  8. {
  9. echo '<div style="width:800px; background-color:white;color:black;font-family:Georgia;font-size:15px;height:184px;">';
  10. echo ""."<b>Tytul</b>:".$rekord['tittle']. "</br>" ."<b>Info</b>: ".substr($rekord['text'], 0, 50). "<br/>". "<b>Autor</b>: ".$rekord['author']."</br>". '<div style="float:right"><a href="newsy.php?id='.$rekord['id'].'">czytaj wiecej...</A></div>' .$rekord['id'].""."<br/>" ;
  11. echo '</div>';
  12. }
  13. ?>

Ten skrypt wyswietla dane , all jest ok , ale jak klikam pokaz...wiecej , to sie pokazuje to samo tyle ze na innej stronie , ale to nie gra roli , poprostu nie pokazuje reszty newsa, tylko to co jest na pierwszej stronie.A noi po id ma pobierac reszte newsa.

Ten post edytował gigzorr 24.04.2010, 12:53:37
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
pedro84

Grupa: Nieautoryzowani

-----

To jest cały kod? Sam go pisałeś? Nie dziw się, że Ci nie działa, bo jeśli to cały kod, to nie ma prawa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
gigzorr

-----

Cytat(pedro84 @ 24.04.2010, 13:54:06 ) *
To jest cały kod? Sam go pisałeś? Nie dziw się, że Ci nie działa, bo jeśli to cały kod, to nie ma prawa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Tak, tyle to ja wiem , ale nie wiem co mam jeszcze napisac , nie rozumiem poprostu struktury tego a raczej co mam jeszczcze napisac.

Ten post edytował gigzorr 24.04.2010, 13:00:21
+Quote Post
pedro84

Grupa: Nieautoryzowani

-----

No to chociaż dobrze, że wiesz.

Możesz to zrobić nawet w jednym pliku, jak chcesz. Widzę, że masz odpośnik do pliku newsy.php, to w takim razie sprawdzaj/pobieraj w tymże pliku.

Po prostu musisz sprawdzić za pomocą if, czy masz jakieś id, przesłane GETem
  1. $_GET['id']

Jeśli jest, to pobierasz z bazy odpowiedni news i wyświetlasz. Proste. Nie zapomnij o filtrowaniu danych.

Ten post edytował pedro84 24.04.2010, 13:05:44
+Quote Post
_Martin_

-----

Musisz inaczej skonstruować zapytanie np:

1. $lapenewsa = mysql_query("SELECT * FROM newsy WHERE id = "'.$_GET['id'].'"") or die("zle zapytanie");

Wówczas pokaże ci dane z rekordu o numerze przesłanym poprzez adres np
news.php?id=1
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
I Daj do tabeli auto_increment dla id (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i git (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował _Martin_ 24.04.2010, 13:25:12
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:16