![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zwiekszyć podcas WYSYLANIA do bazy danych przez $_POST[.... wartość o np. 100
![]() ![]() czyli w przykladzie (ktory nie dziala):
podczas wtsylki chcę zwiększyć o 100... ale nie wiem jak (wszystkie proby to porażka...)
bez problemu wychodzi to przy:
problem jest jak powtarzam to w pętli... ale MUSZĘ podczas wysylki [b]dodać 100 i tyle. Da się czy NIE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
?
Najpierw kurs, a potem zawracam innym gitarę. Chcesz zwiększyć wartość w zmiennej? Trudno cokolwiek rozszyfrować z twojego posta. O to ci chodzi? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naucz się opisywać problemy chociaż:
1. Jaka jest struktura danych? 2. Jakiego zapytania chcesz użyć? 3. Co chcesz zrobić? Będę teraz zgadywał: ? I filtruj dane odbierane z POST, bo jutro będzie następne pytanie typu "dlaczego straciłem bazę danych". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja wiem, że mam zawsze nietypowe zapytania... Przyznaje się, że nie jestem siłą w PHP/MySQL ale to o co pytam działa i jedyne co chcę to nieco zmodyfikować lub ulepszyć (na moje potrzeby) sprawę. Tym razem staram sie dokładnie pisać o co chodzi: Jest to fragment pełnego zapytania które działa w "pętelce". Identyczne zapytane bez tej "pętelki" mozna zwiekszyć (w samym zapytaniu ) np. o 100 i działa to idealnie. Moje pytanie brzmi: czy można to zrobić w tym co zaprezentowałem poniżej. Oczekuję odpowedzi: "TAK" lub "NIE". Jezeli "TAK" to proszę dopisać do kodu gdzie dodać to 100. Jeżeji "NIE" to ok. przyjmuję, że nie ma takiej możliwości. Jest to dział "PRZEDSZKOLE" i oczekuję prostych odpowiedzi... To jest proste zapytanie dodaj/usuń -- moje głupe zapytanie to: czy można w nim dodać +100 np. w wartości "bbbbb" ![]() ![]()
To samo bez "petelki" i z dodaniem tej mojej setki (+100) wygląda tak (i dziala):
Pytanie raz jeszcze W ZAPYTANIU PIERWSZYM CZY MOŻNA bbbbb1 zwiekszyć o 100 (czyli jak w formularzu napiszę 15 to do bazy MySQL [bez pośrednich dodatków] chce wyslać 115 - i tyle , nic więcej. Tak lub nie. Teraz jak wiem to prościzna. Po wielu próbach i błędach wyszło - wystarczy dodać nawiasy zwykłe i wszystko działa super... Temat ZAMYKAM. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:51 |