![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2009 Ostrzeżenie: (30%)
|
Ustawiłem set_time_limit(0); w skrypcie, który ma się wykonywać jakieś 30 min. Niestety po ok. 4min, może mniej (nie liczyłem dokładnie) skrypt wywala 404... Czy jest sposób aby tak się nie działo i aby działał on nieco dłużej?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%)
|
jeśli skrypt wywołujesz przez przeglądarkę pasowało by się jeszcze zapoznać z ignore_user_abort - a jeśli z Tego nie chcesz korzystać to wystarczy wysłać wcześniej odpowiednie nagłówki zanim przeglądarka zerwie połączenie/ktoś zamknie karte/lub ktoś wciśnie ESC....
luknij tutaj: [wolontariat]wykonywanie 2 akcji po kliknięciu na button |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D |
Hmmm... Metody na szybko widzę dwie. Kombinować albo z próbą przedłużenia przez htaccess, php.ini albo z podzieleniem skryptu na kilka części i wywoływaniem ich sekwencyjnie.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2009 Ostrzeżenie: (30%)
|
Skrypt będzie odpalany (udostępniany) na kilku serwerach więc chciałbym raczej stworzyć pewnego rodzaju uniwersalność. htaccess zatem jest tutaj dość kłopotliwy. Wpadłem na pewien pomysł. Może zatrzymywanie go i włączanie co 30 s? (Tyle, ile domyślnie może działać). Skrypt zatrzymuję w taki sposób:
Do tego prosta funkcja w js i powinno trybić. Co o tym myślicie? |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 21:29 |