![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Konstruktorów PHP niemożna przeładowywać (tak są różne triki). Poszukuje jakiegoś profesjonalnie zrobionego przykładu klasy gdzie obiekt powstaje przez wprowadzenie danych do formularza lub odczytu z bazy. Myślałem o zrobieniu tego przez konstruktor z wyborem metody i warunkiem if. Do tego jaka jest "uznawana" metoda zapisu danych klasy w bazie? Zapis wywołany z konstruktora przy odczycie danych z formularza....... Jeżeli ktoś ma przykład klasy z wprowadzaniem danych z fomularza lub odczytu z bazy danych, załatwiło by to sprawę. Posuwam się do przodu, dlatego zapytam nieco inaczej. Obiekt klient posiada funkcje readData (odczyt z bazy). Jak w podejściu obiektowym wywołać ją tyle razy ile jest klientów w bazie aby wyświetlić wszystkich? Jedyne co mi wychodzi to "staromodne" i "niepraktyczne" i wogóle "najgorsze" procedury odczytujące bazę danych i dopiero wywołujące funkcje obiektu. Znalazłem rozwiązanie swojego problemu lecz coś mi umyka. Stworzyłem klasę z funkcja static, problem polega na tym że nie moge się dobrać do teoretycznie zapisywanych zmiennych obiektu w celu ich wyświetlenia.
Trochę za dużo znaków $ w konstruktorze. Ten post edytował Demerzel 23.04.2010, 17:12:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:20 |