![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
mam duży problem z jQuery i ajaxem. Otóż mam sobie kawałek kodu:
wszystko ładnie działa. Akcja wykonuje się po wciśnięciu enter lub nacisnięciu na input myszką. Fajnie, ale znalazłem błąd polegający na wielokrotnym wysyłaniu requesta zanim pierwszy się skończy np. przytrzymanie klawisza enter lub szybkie nacisnięcie wielokrotnie klawisza myszki na inpucie. Gdy taką operację przeprowadzę idzię taka ilość requestów jaka zdążyła się wsyłać. Moje pytanie brzmi: Jak zablokować możliwość wysyłania kolejnych requestów nim każdy poprzedni (pierwszy) się nie skończy ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@vokiel - na 99% nie o to chodziło - to blokuje wszystko puki nie otrzyma się odpowiedzi... ja obstawiam za czymś w ten deseń:
-------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:18 |