![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 34 Dołączył: 7.12.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem natury algorytmicznej. Piszę aktualnie skrypt, w którym użytkownicy się zapisać do poszczególnych kanałów, a w tych z kolei pojawiają się co jakiś czas systemowe wiadomości. Wiadomości wyświetlają się w sidebarze, ale przy dopisaniu się do kanału można wybrać również opcję wysyłania wiadomości mailem. Dostępne są możliwości wysyłki natychmiastowej, raportu raz w tygodniu, albo brak e-maili. Nie ma problemu z wysyłką natychmiastową i brakiem e-maili. Zaciąłem się jednak przy wysyłce maili raz na tydzień. Jak wiadomo różni użytkownicy mogą się zapisać do różnych kanałów, a więc każdy dostanie inne wiadomości w swoim mailu. Moje pytanie więc, jak pobrać te dane z bazy? Schemat jest następujący: user: - id channel - id - name message: - id - title - content - channel_id channel_user: - id - channel_id - user_id Można oczywiście pobrać najpierw użytkowników, a później dla każdego usera w pętli for pobrać odpowiednie wiadomości. Nie chciałbym jednak robić tego w ten sposób. Macie może jakieś inne pomysły? Pozdrawiam Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:48 |