![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałem Was zapytać jak zrobić porównywarkę taką jak na tej stronie: http://www.benchmark.pl/zestawienie_gpu.html Chcę zrobić dwie kolumny i możliwość wybrania przedmiotu w kolumnie z lewej strony i z prawej strony. Po wybraniu ukazuje się zdjęcie i opis. Bym był wdzięczny za krótki opis, a jeszcze bardziej za podrzucenie jakiegoś przykładu. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej to na MySqlu zrobić. Masz tabelę z przedmiotami:
id|nazwa|wartosc1|wartosc2|wartosc3|ocena|sredniacena i na stronie dajesz dwa pola do wyboru przedmiotu, po czym pobierasz rekordy dla nich i wyświetlasz na stronie. Ewentualnie możesz to zrobić w Ajaxie, tak żebyś nie musiał przeładowywać strony(tak jak w podanym przez cb przykładzie). -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, ale widzę, że to raczej nie na moje umiejętności.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 9 Dołączył: 16.09.2005 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wręcz przeciwnie to bardzo prosta sprawa przy kombinowaniu i ulepszaniu to co innego ale taka prosta porównywarka to raczej nie problem
Zgadzam się z przedmówcą, lecz za pewne na to jest wiele sposobów jedne trudniejsze inne zaś diametralnie łatwiutkie, zaś niektóre swoją prostotą mogą zdawać się śmieszne (W sensie kodu i skomplikowania zapytań) ![]() Taka moja małą dygresja żeby nie było OT ![]() Dodam że bez JS się nie obejdzie ![]() Pozdrawiam -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:05 |