![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Żeby nie zamieszczać całego kodu dam tylko ten najważniejszy fragment i go opiszę. W metodzie load() uruchamianej przez spl chcę wyrzucić wyjątek klasy \Exception jeśli nie znaleziono pliku z klasą. ( Nie krzyczcie, bo to tylko w celach testowych. W wersji finalnej nie będzie terminacji skryptu w takim wypadku. ) Niestety kiedy tak zrobię to chome mnie automatycznie przekieruje na chrome://chromewebdata/, który zawiera informację że strona nie została znaleziona. FF czy IE też odmawiają współpracy. Jeśli usunę plucie wyjątkiem to xdebug uprzejmie mnie poinformuje co jest nie tak. Pytania: Czy to jest normalne? i Dlaczego tak się dzieje? (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif) edit> Wnętrze metody ładującej pliki klas.
Ten post edytował starach 22.04.2010, 11:13:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak zatrybi. Ten post edytował sirmate 7.05.2010, 20:18:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
starach -> uruchomiłem Twój autoloader i działa on mi bez problemu na PHP 5.3, zatem błąd musi leżeć w trochę innym miejscu. Jeśli chcesz sprawdzić czy interpreter faktycznie się zawiesza, odpal skrypt z konsoli. Przypuszczam, że dochodzi do ładowania jakiejś klasy w jakimś dziwnym miejscu (np. destruktor podczas kończenia pracy skryptu), nie zostaje ona znaleziona i coś nawala.
sirmate -> również witamy na forum, ale w pomaganiu nie chodzi do końca o dodawanie różnych rzeczy na chybił trafił. Po pierwsze operator @ powinien być używany wyłącznie w ekstremalnych przypadkach (tym bardziej że bardzo spowalnia on skrypt), po drugie file_exists() nie generuje akurat żadnych ostrzeżeń poza open_basedir. Ten post edytował Zyx 7.05.2010, 21:11:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Jeśli usunę plucie wyjątkiem to xdebug uprzejmie mnie poinformuje co jest nie tak. Na jakiej platformie działasz? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:39 |