![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
jak w temacie - mam banalny skrypcik do odbierania plików a problem polega na tym, że raz działa a raz nie. wygląda on tak: FORMULARZ Kod <form action="upload.php" method="POST" enctype="multipart/form-data" onsubmit="showProgress(); fn();"> <input id="plik" name="plik1" type="file" size="75" onchange="showUploadButton();" /> <input type=image id="btnupload" src="gfx/upload.jpg" style="display:none;" /> </form> SKRYPT ODBIERAJĄCY Kod $p_tmp = $_FILES["plik1"]["tmp_name"]; $p_name = $_FILES["plik1"]["name"]; $p_size = $_FILES["plik1"]["size"]; if(is_uploaded_file($p_tmp)) { move_uploaded_file($p_tmp, "files/$p_name"); echo "Plik: <strong>$p_name</strong> o rozmiarze <strong>$p_size bajtów</strong> został przesłany na serwer!<br /> } cały czas wyskakuje że tu: $p_tmp = $_FILES["plik1"]["tmp_name"]; $p_name = $_FILES["plik1"]["name"]; $p_size = $_FILES["plik1"]["size"]; nie znajduje PLIK1 i o co tu może chodzić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Może tak?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przecież to mimo wszystko jest to samo... i oczywiście nie działa.... ja zauważyłem że nie wgrywają sie pliki powyżej 8MB..... gdzie to ustawić? ;/
w php.ini mam wpisane 200MB ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Lub w php: On niechce ograniczyc do paru mega - on chce moc wyslac wlasnie wiecej[PHP] pobierz, plaintext if ($_FILES['ufile']['size'][$i] > 2*1024*1024) { @czesio a jaki parametr w php.ini ustawiales? Jest ich tam kilka. |
|
|
![]()
|
|
to samo co i bez tego...
Kod Notice: Undefined index: plik1 in D:\htdocs\FileWorld\upload.php on line 8 Notice: Undefined index: plik1 in D:\htdocs\FileWorld\upload.php on line 9 Notice: Undefined index: plik1 in D:\htdocs\FileWorld\upload.php on line 10 nic to nie dało... dobra... poradziłem sobie.... trzeba było jeszcze w php.ini zmienić post_max_size i juz dziala... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 14:18 |