![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
To mój debiut tutaj, więc prosze za mocno nie bić. :-) Mam forum, pod logiem umieściłem skrypt na szukajkę forumową, ale nie bardzo mi to tam współgra. Najchętniej zmapowałbym logo i umieścił na nim pole i button szukajki, ale... no właśnie, jest to "ale". Umiem mapować obrazki w GIMPie, umieszczając na nich odsyłacze (to jest akurat banalne), ale zastanawia mnie, jak, i czy w ogóle, da się zmapować obrazek i umieścić na nim skrypt? Jeśli to pomoże, oto link do forum http://www.zakonswiatla.pun.pl/forums.php PS Nie byłem pewien, bo noga jestem, czy to się odnosi do JS, ale wydawało mi się że tak... Jak coś, proszę o przeniesienie. M. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem Ci to w CSS i sprawdzałem tylko pod mozillą w firebugu zmieniałem (dostosuj to sobie)...
zamień tam gdzie masz to logo w znaczniku <p> na:
oczywiście to w style wywalić by należało i ostylować w CSS... i chyba tam masz gdzieś jakiś float czy coś bo musiałem do div'a z formularzem przy bottom dać 17px od dołu i 22 od prawej - masz zarys a popraw sobie dalej sam ![]() ![]() Ten post edytował zegarek84 21.04.2010, 13:21:32 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie! Już wszystko jest tak jak chciałem. :-)
Niestety, nie mam tam dostępu do FTP, więc wszystkie kody i skrypty umieszczam na forum za pośrednictwem pól czytających HTML i js. Nie da się niestety ustawić wszystkiego pod wszystkich, nad czym ubolewam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:07 |