![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2004 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napotkałem taki problem.
W kohanie mam wrzucony CKeditor i poprzez ajaxa zapisuje dane z ckeditora. W ajaxie mam zdefiniowane wysyłanie POST i wszystko chodzi ok jak wpisuje z palca kilkadziesiąt linijek. Ale jak np juz zrobię kopy - wklej jakiś blok nawet nie duży z np. strony internetowej to po wrzuceniu do ckeditora - i kliknięciu zapisz - dostaje zwrotkę z błędem: "Disallowed key characters in global data" Nie wiem za bardzo gdzie tego błedu szukać i jak go obejść. Czy on jest związany bezpośrednio z KOHANA czy samym php? A może js który wysyła mi ajaxowo coś knoci? Przed chwilą znalazłem w samej kohanie w helperze jednym taki kod:
Wrzuciłem zeby wyświetlał mi razem z komunikatem zmienna $str i np wyszło takie coś: "Disallowed key characters in global data.oacute;wi_Ryszard_Bugaj,_były_społeczny_doradca_prezydenta_Lecha_Kaczyńskie go_</b></p> <span_id" Czy to chodzi o jakieś specjalne znaki - niedozwolone czy cos w tym stylu? czy można to w ogóle jakoś wyłaczyć by tego nie sprawdzał? Czy raczej nie? Za wszelką pomoc będę wdzięczny. Ten post edytował haryb 21.04.2010, 00:56:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozszerz sobie klasę Input i przeładuj tą metodę. Kohana poprosu filtruje wszystkie klucze tablicy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2004 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem klase w libraries :
MY_Input.php
Tylko nie wiem co mam dokładnie zdefiniowac w tej metodzie - jak ja pusta zostawiłem tak jak teraz to nic sie nie zmieniło. To znaczy wrzuciłem jakis tam kopiowany tekst z strony (np. jakis artykul na wp.pl) i to nawet nie super długi i ok - błedem już tym nie rzuca ale i tak ucina tekst na jakims znaku i zapisze jedna linijke lub dwie. Może tutaj by trzeba bylo jakos kodowac ta wartosc z ckeditora co idzie postem? zeby jakies specjalne znaki, encje itd przesłał poprawnie? Pozdro Hary |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie to dziwne, że to działa bo twoja metoda nie zwraca żadnego ciągu znaków.
Jeśli to problem z danymi z $_POST to może wyświetl sobie tą tablice przed uruchomieniem frameworka (w bootstrapie) i zobacz co ona zawiera. Ewentualnie może ustaw $config['global_xss_filtering'] na FALSE? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:24 |