![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2004 Skąd: Brzeszcze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój problem jest takiej natury:
Mam tabelę w bazie danych, z której pobieram doane do <SELECT><OPTION>. To poszło bez problemu. Problem pojawił się w chwili, gdy wszedłem na stronę i rozwinąłem zawartość pola formularza. Okazało się, że nie ma polskich znaków w polach SELECTa. Sprawdziłem, że zarówno baza danych jak i META w pliku php są ustawione na UTF-8, czyli kodowanie to samo. W bazie, jak wchodzę przez phpmyadmina jest OK, a na stronie jest kiszka bez polskich (zamiast polskich są krzaki). W związku z powyższym proszę o pomoc, w czym może być problem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A jak nie wczytasz tego do SELECT tylko normalnie jako tekst na stronie to juz polskie znaki dzialają?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2004 Skąd: Brzeszcze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłem, jest to samo, nie ma polskich znaków, po wpisaniu normalnie, z pominięciem <SELECT>.
Teksty niepobierane z bazy wpisują się dobrze, a pobierane z bazy - źle |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no widzisz... i po co mieszasz w to SELECT?
tak czy siak zamykam - problem poruszany milion razy na forum . uzyj wyszukiwarki. W Twoim opisie widac ze wszystkiego nie ustawiles jak trzeba a bylo o tym pisane nie raz na forum -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:42 |