![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam otoz mam prosty formularz w php, po wklejeniu do strony i umieszczeniu na serwerze nad formularzem pojawia mi sie
"" ktos wie o co chodzi ? -------------------- konkursy
gry mmo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 3 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Internet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Złe kodowanie pliku np. w sekcji <head> jest iso, a kodowanie pliku utf-8
-------------------- "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi."
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" :) Dzięki! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google -> bom
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem nie używasz do tego formularza bazy danych jak tak wstaw odpowiednie kodowanie do pliku najlepiej iso-8859-2 i przekonwertuj plik np gzegzółką lub notatnikiem sp na pewno zniknie ci ten problem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 21.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W moim przypadku sitemap + xml stosowałem poprawne kodowanie utf-8 w pliku php i template w xml a znaki "" dopiero znikneły gdy wstawiłem sobie na początku pliku:
choć pewnie można inaczej np. to co "wypluwamy" przepuścić przez funkcję utf8_encode ( string $data ) lub podobną. -------------------- IF(rada===true){ pomógł++; echo 'Kliknij pomógł ^ ^';}
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 09:46 |