![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
kombinuje kombinuje i jakoś nie mogę sam sobie z tym poradzić. Mam sobie taką tablice:
Chciałbym wyciągnąć dane i je zaprezentować w takiej postaci V1 | V3 | V5 | V7 V2 | V4 | V6 | V8
No i wszystko ładnie wyciąga, ale sformatować to do postaci div lub tabel o równym rozkładzie poszczególnych wartości |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 6.04.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jeżeli chodzi tylko o wyświetlenie sformatowane danych to może dobrym rozwiązaniem będzie:
przy czym odpowiedni format dać do zmiennej $row1, $row2 etc. Pozdrawiam, Dominik |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 40 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli masz DOKŁADNIE taką strukturę - możesz zrezygnować z wewnetrznej petli.
ja bym zrobil cos takiego:
powinno zadzialac.. druga petla byla by ci potrzebna gdybys mial dynamiczna ilosc elementow w zagniezdzonej tablicy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 6.04.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz rację - zasugerowałem się przykładem twórcy wątku.
Pozdrawiam, Dominik |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie o to chodzi, że ilość może być dynamiczna. Gdyby była stała byłoby prosto
![]() Tablica jest tworzona z formularza i następnie przekazywana. Stałą jest liczba 4 tablic, natomiast zmienna może być ilość elementów tablicy każdej z tablic. Wynikiem przekazywanych elementów do tablicy może być ułożenie: V1 | V3 | V5 | V7 V2 | V4 | V6 | V8 Vn | Vn | Vn |Vn Vn | itd .... |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
I o to chodziło - z grubsza
![]() po lekkim przerobieniu z zachowaniem pomysłu stworzenia tablicy, wszystko działa jak trzeba. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:43 |