![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Właśnie próbuję napisać aplikację do składania zamówień przez internet i mam problem z odczytywaniem wyników zapytań z bazy danych mysql :shout: . Pobieram dane z bazy i zwracam jako obiekt. (fragment kodu)
Niestety, jak odczytuję wyniki za pomocą fetch_assoc(), skrypt podczas wykonywania się, resetuje połączenie..."Połaczenie zostało przerwane podczas negocjacji" - pojawia się komunikat w tym stylu. Nie ma jednak żadnego problemu, jeśli zamiast fetch_assoc() użyję fetch_row i odczytuję wyniki jako $rzad[0], $rzad[1] itd..... Tak samo jest, jeśli chcę odczytać dane o wszystkich osobach, zawarte w tabeli klienci (nie dane konkretnej osoby). Od kilku dni nie mogę sobie poradzić z tym problemem...a muszę dalej pisać aplikację...Czy ktoś z Was wie o co może chodzić? Dlaczego tak się dzieje? Z góry dzięki za odp. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na pierwszy rzut oka brakuje cudzysłowów tutaj:
Kod echo $rzad['adres']."<br />"; echo $rzad['nip']."<br />"; Rozumiem, że $lacz to obiekt MySQLi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem wiem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) zauważyłam, pisałam tu kod "z palca" i zapomniałam, że nie ma automatycznego zamykania cudzysłowów (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) - i już nie chciałam edytować postu... ale w skrypcie jest zamknięty (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
tak, $ lacz to obiekt mysqli....połączenie z bazą wydaje się być w porządku, wstawiać dane do bazy mogę bez problemów, tak samo nie ma problemu np przy logowaniu się do systemu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to pokaż prawdziwy kod (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
co się dzieje jak użyjesz Kod $rzad = $wynik->fetch_array(MYSQLI_ASSOC);
|
|
|
![]()
|
|
Tak więc, przedstawiam kod. Funkcje tworz_nagl_html(), menu(), tworz_stopke() mają jedynie za zadanie wyświetlić te elementy na stronie.
wykorzystywane funkcje:
Nie mam w tym momencie możliwości spr
sprawdzę po południu i dam znać co się dzieje. No niestety dzieje się to samo, czyli resetuje się połączenie... "Przerwane połączenie Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony. Połączenie sieciowe zostało przerwane podczas negocjacji. Spróbuj ponownie." |
|
|
![]()
|
|
Masz ustawione wyświetlanie błędów?
|
|
|
![]()
|
|
display_errors = On
|
|
|
![]()
|
|
a poziom raportowania?
Kod error_reporting(E_ALL); gdzieś na początku
|
|
|
![]()
|
|
error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE
display_startup_errors = Off log_errors = Off extension=php_mysqli.dll |
|
|
![]()
|
|
okok, wszystko jak trzeba... (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Tylko dlaczego nie działa? Nie widzę nic :/ Co mówi var_dump($wynik) ? |
|
|
![]()
|
|
odpowiada:
W katalogu serwera /log znalazlam plik error i po próbie wywołania tego nieszczęsnego skryptu pojawiła się taka linijka informacji:
Nie wiem, może jakieś ustawienia serwera muszę zmienić? Może w php.ini....nie wiem co się dzieje ale taki głupi błąd blokuje mnie z pisaniem już od dwóch dni (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) A jeszcze w pliku serwera /log/access jest taki zapis:
treść tego skrypciku zapisałam dla testów w pliku produkty.php |
|
|
![]()
|
|
Jeśli apacz się wywraca przy czymś takim, to jedyne co mi przychodzi do głowy, to jakaś trefna instalacja PHP albo Apache...
W kodzie nie widzę nic niepoprawnego. |
|
|
![]()
|
|
nooo superrr....krok do przodu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) sprawdziłam no i nie przekopiowałam plików .dll z katalogu php do katalogu Windows i windows/windows32 no i pliku php.ini do windows ..... serwer się teraz nie resetuje, ale jeszcze nie wyświetla wynikow....
przy wyświetlaniu wyników, mam tylko <br />....będę grzebać dalej...może o czymś jeszcze zapomniałam... |
|
|
![]()
|
|
Włącz sobie raportowanie na poziomie E_ALL (a nie E_ALL & ~E_NOTICE). Wyświetlą Ci się wtedy informacje o nie zdefiniowanych zmiennych itp. Możliwe że masz na przykład pomyłki w nazwach pól tabeli (małe/duże litery)
|
|
|
![]()
|
|
kurcze ... wielkie dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) wiedziałam, że to musi być jakiś "błąd w sztuce"...hehe
Po 1. Brak skopiowanych plików .dll z php do kat. windows i windows/windows32 Brak skopiowanego pliku php.ini do kat. windows Po 2. Rzeczywiście, odwoływałam się do pól nie z tej tabeli .. nazwę zmieniłam, wszystko już super śmiga (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Dzięki serdeczne Temat można uznać za zamknięty (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 11:28 |