![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem z kodowaniem php-html, którego nie mogę rozwiązać. Poniżej jest przykład formularza php - w pliku pojawia się błąd związany z zamykaniem tagów, np. w miejscu:
<form method="post" action="<?php echo $edycja?'edycja_ksiazki.php':'dodaj_ksiazke.php';?>"> <table border="0"> .................................... .................................... .................................... </table> </form> po powyższym fragmencie kodu jest sporo linijek kodu, zanim następuje zamknięcie formularza i tabeli. Fragmenty kodu php wchodzą w kolizję ze znacznikami formularza html i przy fragmencie <table border = "0"> pojawia się błąd: "Missing required end tag". Czy jest jakiś sposób na korektę tego? Bardzo proszę o poradę. Z góry bardzo dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 18 Dołączył: 15.04.2009 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli to nie zadziała to po prostu właściwość tabeli border nadaj w stylach css i po problemie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za podpowiedzi.
Okazało się, że nawet usunięcie znaczników php w "formie" dalej daje błąd. Zmieniłam kolejnośc znaczników form i table, ponieważ wcześniej zamiast się zamykać na zasadzie: <form><table>...</table></form>, przeplatały się. I błędu już nie ma. A pomyśleć, że dopiero co czytałam gdzieś, że gdy się znaczniki zamykają niesymetrycznie, to nie jest to zgodne ze standardami html. Ten post edytował snutka 19.04.2010, 20:05:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:04 |